www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
CFG

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Skrypty / Configi CS:Source
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Akatasz
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 17 Maj 2006

PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 1:00 pm    Temat postu: CFG Odpowiedz z cytatem

Nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania tutaj bo troche szukalem wiec zakladam temat


a wiec... mam tego cfg CEVO zaistalowalem to ladnie pieknie odpalam gre w ustawieniach zniemam sobie nick i ustawienia klawiatury "Zastosuj" i juz sie zaczyna wszystko rypac :/ cfg nagle sie robi jakis nowy ;/ i tak za kazdym razem... mimo ze w pliku cfg zmieniam np rate "25000" i cl_cmdrate "100" ale jak wejde w gre to mimo tego mam inne rate i cmdrate :/

czy wie ktos czemu tak sie dzieje ? :x
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Google
Reklama




PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 1:00 pm    Temat postu:

Powrót do góry
myg0t
Moderator
Moderator


Dołączył: 24 Maj 2004

PostWysłany: Pon Paź 06, 2008 8:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zrób sobie cfg: akatasz.cfg (ustaw atrybut tylko do odczytu) tam poustawiaj swoje preferencje i odpalaj go ręcznie lub w autoexec.cfg wprowadź linijke exec akatasz.cfg.

Zresztą w dziale FPS jest zmieniony przeze mnie cfg Cevo na to co rzeczywiście potrzebne, bo dużo w Cevo cfg to komendy nielegalne lub po prostu blokowane i tak i tak przez serwery.

http://board.counter-strike.pl/viewtopic.php?t=73866

Pzdr.
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Akatasz
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 17 Maj 2006

PostWysłany: Pon Paź 06, 2008 12:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

albo ja nie umiem tego zrobic albo jeszcze cos innego jest walnięte :|

zrobiłem tak jak napisałeś zmieniłem cfg na akatasz.cfg wkleiłem te komendy wszystkie co podałes w temacie o fps. i zmieninym przez Ciebie cfg cevo

odpalam gre i automatycznie mi sie robi nowy cfg... kiedy wpisuje komende exec akatasz.cfg niby się załadował, wiec sprawdzam czy podane w tym cfg wartosci np uprate sa na 100... to mi pokazuje ze jest dalej 60 ? nie wiem skad jak w tym cfg mam ustawione na 100...
a kiedy chcem wbic na jakis server to sie tak zamula ze po 5minutach ladowania na server zwatpilem i wylaczylem cs...

czy cos zle robie czy jaka jest tego jeszcze przyczyna ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
myg0t
Moderator
Moderator


Dołączył: 24 Maj 2004

PostWysłany: Pon Paź 06, 2008 12:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To, że robi config.cfg to normalne, zawsze go robi. Dlatego zaproponowałem stworzenie własnego configa i nadanie mu atrybutu do odczytu (dzięki temu nie będzie mozna wprowadzić zmian do niego), który będzie uruchamiany przez autoexec.cfg.

Po pierwsze sprawdź jaki tickrate ma serwer (jeśli ma 66, to nie będziesz miał 100^^). Po drugie przeczytaj cały artykuł, bo możesz mieć np. procek intela, a dajesz komendy także dla amd w cfg i na odwrót (wtedy Ci zamula kompa). Przeczytaj ten cały dział dotyczący fpsów. Po prostu robisz jakiś "czeski" błąd i tyle. Ciężko jest zgadnąć co nie tak masz, bo po prostu trzeba wiedzieć co dane komendy znaczą. Jak jedna ze stron troche nie za bardzo, to trudno im się dogadać.

Napisz konfigurację kompa (procek, grafę,k.muzyczną, ile ramu etc.) wklej swój cfg i cos pokombinujemy.

Pozdrawiam
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Akatasz
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 17 Maj 2006

PostWysłany: Pon Paź 06, 2008 4:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zapewne jakis blad robie i nawet o nim nie wiem :D ale nie znam za dobrze cs :D gram bo gram i tyle ;p

moj komp :

Intel Pentium 4 3.41 GHz
1 gb ram
GeForce 7300 GT
karta muzyczna zintegrowana

a cfg to mialem tego z cevo (ale jak zawsze mi sie wczytywal ten nowo utworzony)
no i teraz mialem ten co poprawiłeś tego cevo w temacie o FPS, i faktycznie ze nie moglem na nim grac bo mi komp zamulal przy wchodzeniu na server... a z tym tikrate to wchodze na Fabryke Fragów a tam zawsze pisze zeby bylo na 100 ustawione wiec to raczej nie o to chodzi...


sory ze zawracam d.pe ale sam tego nie zrobie i licze na pomoc ;) dzieki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
myg0t
Moderator
Moderator


Dołączył: 24 Maj 2004

PostWysłany: Wto Paź 07, 2008 7:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sorry stary, ale nie kumam o czym Ty piszesz.

Proszę wkleić config swój. Nie będę się domyślał co Ty tam masz, a po drugie proszę o podanie informacji co masz (i czy masz) coś wpisane w linijkę odpalania gry.

Pzdr.
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Akatasz
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 17 Maj 2006

PostWysłany: Wto Paź 07, 2008 6:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest ten cfg :
Cytat:
// FPS Settings
// ----------------


//Cl_ Commands

cl_cmdrate "100" // Must be set to 100/101
cl_drawmonitors "0" // changeable
cl_ejectbrass "0" // changeable
cl_forcepreload "1" // changeable
cl_interp "0.01" // Must be set to .01
cl_interpolate "1" // Must be set to 1
cl_lagcomp_errorcheck "1" // changeable
cl_lagcompensation "1" // changeable
cl_minmodels "1" // changeable
cl_predictweapons "1" // changeable
cl_pred_optimize "2" // changeable
cl_phys_props_max "50" // Must be set to 50+
cl_ragdoll_physics_enable "0" // changeable
cl_ragdoll_collide "0" // changeable
cl_smooth "1" // changeable
cl_smoothtime "0.01" // changeable
cl_updaterate "100" // Must be set to 100/101
cl_pitchspeed 225 //ESL rules
cl_yawspeed 210 //ESL rules


//Mat_ commands

mat_antialias "0"
mat_bloomscale "0" // changeable
mat_bumpmap "0" // changeable
mat_clipz "1" // changeable
mat_colorcorrection "0" // changeable
mat_compressedtextures "1" // changeable
mat_debug_postprocessing_effects "0" // Must be set to 0
mat_debugdepthmode "0" // Must be set to 0
mat_debugdepthval "128" // Must be set to 128
mat_debugdepthvalmax "256" // Must be set to 256
mat_disable_bloom "1" // changeable
mat_dxlevel 90 // Must be set to 81 or higher
mat_filterlightmaps "1" // changeable
mat_forcehardwaresync "0" // changeable
mat_hdr_enabled "0" // changeable
mat_parallaxmap "0" // changeable
mat_picmip "0" // Must not be higher than 2
mat_reducefillrate "1" // changeable
mat_specular "0" // changeable
mat_vsync "0" // changeable
mat_fastnobump 0 //ESL rules
mat_fastspecular 1 //ESL rules
mat_monitorgamma 1.7 //Gama for LCD monitors

//R_ Commands

r_decals "255" // changeable
r_decal_cullsize "0" // changeable
r_dopixelvisibility "0" // changeable
r_drawbatchdecals "0" // changeable
r_drawflecks "0" // changeable
r_drawmodeldecals "0" // changeable
r_dynamic "0" // changeable
r_eyes "0" // changeable
r_flex "0" // changeable
r_lightaverage "1" // Must be set to 1
r_lod "-1" // Must be set to -1/0/1/2
r_maxdlights "32" // Must be set to 32
r_occlusion "1" // changeable
r_renderoverlayfragment "0" // changeable
r_rootlod "0" // Must be set to 0/1/2
r_shadows "1" // changeable
r_shadowmaxrendered "1" // changeable
r_shadowrendertotexture "1" // changeable
r_teeth "0" // changeable
r_waterforceexpensive "0" // changeable
r_waterdrawreflection "0" // changeable
r_worldlights "2" // Must be set to 2
r_worldlightmin "0.0002" // Must be set to .0002


r_mmx "1" // changeable
r_sse "1" // changeable
r_sse2 "1" // changeable
r_3dsky 0 // changeable

//Rope_

rope_averagelight "0" // changeable
rope_collide "0" // changeable
rope_shake "0" // changeable
rope_smooth "0" // changeable
rope_smooth_minwidth "0" // changeable
rope_smooth_minalpha "0" // changeable
rope_smooth_maxalphawidth "0" // changeable
rope_smooth_maxalpha "0" // changeable
rope_smooth_enlarge "0" // changeable
rope_subdiv "0" // changeable
rope_wind_dist "0.01" // changeable


//Miscellaneous

fps_max "199" // changeable
func_break_max_pieces "0" // changeable
gl_clear "1" // Must be set to 1
jpeg_quality "100" // Must be set to 100
mp_decals "0" // changeable
net_showevents "0" // Must be set to 0
net_graphheight "870"
net_graph "3"
net_graphpos "2"
props_break_max_pieces "0" // changeable
props_break_max_pieces_perframe "0" // changeable
rate "25000" // Must be set to 25000+
texture_budget_background_alpha "999 // changeable
texture_budget_panel_height "0" // changeable
texture_budget_panel_width "0" // changeable
voice_enable "1" // changeable
voice_scale "1" // changeable
voice_modenable "1" // changeable
violence_agibs "1" // changeable
violence_hgibs "1" // changeable
violence_hblood "1" // changeable
violence_ablood "1" // changeable
zoom_sensitivity_ratio "1" // changeable


i jak ten cfg wczytywalem to podczas wchodzenia wlasnie na server to zaluma calkowicie kompa :|

Cytat:

a po drugie proszę o podanie informacji co masz (i czy masz) coś wpisane w linijkę odpalania gry.

yyyy nic nie wpisywałem wiec nie mam chyba :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Skrypty / Configi CS:Source Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe