www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
pod-bot, instalacja Serverpack 1.3 by Adrix oraz brak map

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Boty CS 1.6 i CS:C-Zero
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ryan
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 23 Gru 2002

PostWysłany: Nie Gru 07, 2008 1:07 pm    Temat postu: pod-bot, instalacja Serverpack 1.3 by Adrix oraz brak map Odpowiedz z cytatem

Witam

Zaczne od tego, ze po zainstalowaniu csa w katalogu maps jest pustka. Oczywiscie w internecie moge grac na mapach de_dust, de_cbble i innych podstawowych, ale w katalogu ich nie ma. Przez co, nie jestem w stanie utworzyc serwera na takich mapach.

Druga sprawa- po zainstalowaniu Serverpack 1.3 (co wedle instrukcji ogranicza sie do wypakowania archiwum do katalogu cstrike (co tez zrobilem) nie moge juz w ogole utworzyc serwera, poniewaz gra mi sie wiesza.

Te pytania sa moze banalne. Dla mnie stanowia problem :-) odszedlem ze sceny csa za czasow cs 1.5 :-)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Google
Reklama




PostWysłany: Nie Gru 07, 2008 1:07 pm    Temat postu:

Powrót do góry
Jaason
Admin serwera CS.PL
Admin serwera CS.PL


Dołączył: 22 Paź 2001

PostWysłany: Nie Gru 07, 2008 8:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mapy sa wkompilowane w cs-a juz domyślnie, więc powinieneś bez problemu stworzyć serwer z wybraną mapą. Nowy folder maps, tworzy się po to by wrzucać nowe mapy.
co do serwerPacka, zerknij co Ci tam podmienia, może jakiś server.cfg, coś z danymi i w razie czego popraw.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ryan
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 23 Gru 2002

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 11:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kopiuje zawartosc serwerpacka do katalogu cstrike_polish. wtedy w katalogu map znajduje sie jedna mapa. prubujac wtedy stworzyc serwer nie mam listy map poza ta jedna. jesli wywale ten katalog wtedy mam cala liste mapek wkompilowanych.

serwerpack nie zastepuje mi zadnych plikow w katalogu a pomimo tego nie moge utworzyc serwera. kiedy klikam na create serwer i wybieram parametry z listy to przy potwierdzeniu 'ok' okno znika i nic sie nie dzieje. dopiero kiedy operacje powtorze, pokazuje sie okno z ladowaniem gry, tyle ze od razu gra sie wiesza i nie nastepuje zaden progres.

po co sa dwa katalogi cstrike i cstrike_polish? do ktorego mam wrzucic tego serwerpacka?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ryan
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 23 Gru 2002

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 1:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok dziala, po prostu wywalilem katalog z modelami zostawilem sam addons.

pojawil sie inny problem, maksymalnie na serwerze moze byc 4 graczy :/ czyli gram na 3 boty:( a chcialbym na troszke wiecej.

maxplayers mam ustawione na 20 ale to nic nie daje.
w czym problem ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jaason
Admin serwera CS.PL
Admin serwera CS.PL


Dołączył: 22 Paź 2001

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 2:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maxplayers - mówisz o ustawieniach botów, czy serwera?
gdzie to ustawiasz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ryan
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 23 Gru 2002

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 2:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ustawiam to na serwerze

PS: jak wylaczyc respawn przed koncem rundy? jak zabije kogos albo sam zgine, to sie odrazu respawnuje.
Np T podloza bombe, ja zgine, mam respawn i moge znowu prubowac ja rozbroic - wolalbym zeby bylo tak jak jest normalnie ;d

UPDATE: doszedlem do tego jak dodac wiecej botow - komenda pb max_bots 20.
UPDATE: nie mam pojecia jak wylaczyc tego CSDM.
zamienilem plugins-csdm.ini na disabled-csdm.ini - nie pomoglo
komenda csdm_enable 0 - nie dziala.

jak sie tego dziadostaw pozbyc?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
NKS
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 19 Wrz 2007

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 3:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

proponuję wywalić cały folder z csdm i wszystkie pliki z nim powiązane...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ryan
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 23 Gru 2002

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 2:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po formacie dysku zainstalowalem ponownie csa serverpacka 1.3.
i mam problem z dodawaniem botow - tzn w ogole nie moge wywolac menu botow a mam wpisane bind "=" "podbotmenu" a katalog addons znajduje sie w katalogu cstrike.

wczesniej takiego czegos nie mialme :-(
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Boty CS 1.6 i CS:C-Zero Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | interTOP
Linki: Anty CS Laura Pausini Fotograf na wesele Zdjęcia reklamowe