www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
MOTD nie zmienia się

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Konfiguracja serwerów HL1 [CS 1.6 CS:CZ]
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Od!n
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Kwi 2005
Klan: SIODEMKA.org.pl

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 5:37 pm    Temat postu: MOTD nie zmienia się Odpowiedz z cytatem

Witam,

Mam następujący problem:

Chce zmienić obrazek w motd (praktycznie motd to sam obrazek zero tekstu, itd). Problem taki, że nie ważne czy podmienie obrazek z tą samą nazwą czy nazwę go inaczej. Ciągle wyświetla mi się stary :/. Próbowałem na 3 różne sposoby i ciągle to nie działa tak jak powinno, że po zmianie obrazka motd jest uaktualniany.

Jeśli jest wgrany np motd nr 1 i wejdzie użytkownik to jemu wyświetla się nr 1. Później jest zmiana ale temu użytkownikowi wyświetla się ciągle stary.

Nie ważne czy tworze serwer na kompie czy jest na GN, ciągle jest ten sam obrazek. Po prostu się nie odświeża.

Czy cs jako sobie cache'uje tego motd? :/

---- Sposób 1 ----

Raczej standardowy. Przykład motd.txt:

Kod:

<html>
<head>
<title>MOTD</title>
<link rel="stylesheet" href="http://www.nazwa.pl/style.css" type="text/css">
</head>
<body>
<img src="http://www.nazwa.pl/motd.png">
</body>
</html>


---- Sposób 2 ----

Próbowałem też tak, że obrazek jest tłem diva. Myślałem, że style wymuszą załadowanie ponowne obrazka. Więc:

Kod:

<html>
<head>
<title>MOTD</title>
<link rel="stylesheet" href="http://www.nazwa.pl/style.css" type="text/css">
</head>
<body>
<div id="main"></div>
</body>
</html>


i w css:

Kod:

#main {
width: 428px;
height: 269px;
margin: 0 auto;
background: url('motd.png') no-repeat;
}


Nic to nie dało.

---- Sposób 3 ----

Myślałem, że iframe musi zadziałać, więc:

Kod:

<html>
<head>
<title>MOTD</title>
<link rel="stylesheet" href="http://www.nazwa.pl/style.css" type="text/css">
</head>
<body>
<div id="main">
<iframe src="http://www.nazwa.pl/motd.html" width="440" height="300"
  frameborder="0">
</div>
</body>
</html>


a w motd.html:

Kod:

<img src="motd.png">


Nic to nie dało!


Nie zależnie od sposobu, jeśli inną grafikę nazwe motd.png lub całkiem inaczej i podmienię z motd.png to po uruchomieniu od nowa serwera wchodząc na niego mam ciągle stare motd :/

Już nie mam pomysłu. Mam nadzieje, że ktoś kumaty pomoże. Zbędne komentarze proszę sobie darować.

Pozdrawiam,
_________________
SIÓDEMKA - CS1.6, CS:GO, CoD4 oraz BF3!
www.siodemka.org.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Google
Reklama




PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 5:37 pm    Temat postu:

Powrót do góry
Jaason
Admin serwera CS.PL
Admin serwera CS.PL


Dołączył: 22 Paź 2001

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 6:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spróbuj dodać te dwa nagłówki:

Cytat:
<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">
<META HTTP-EQUIV="PRAGMA" CONTENT="NO-CACHE">
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Od!n
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Kwi 2005
Klan: SIODEMKA.org.pl

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 7:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pomogło w sytuacji gdy w motd jest odnośnik do pliku graficznego <img src="..."> i zmienia się nazwę pliku. Dzięki :)

Niestety nie pomogło w przypadku tła diva i iframe

Czy jest jakaś możliwość załadowanie tego pliku z zewnątrz?

O co mi chodzi, chciałbym żeby osoba bez dostępu do serwera gry mogła zmieniać motd. Jakieś pomysły?


Pozdrawiam,
_________________
SIÓDEMKA - CS1.6, CS:GO, CoD4 oraz BF3!
www.siodemka.org.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
LudwiczeK
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 09 Mar 2002

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 7:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Link zewnętrzny do obrazka + skrypt php do edycji pliku MOTD.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Od!n
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Kwi 2005
Klan: SIODEMKA.org.pl

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 7:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masz może taki skrypt? :>
_________________
SIÓDEMKA - CS1.6, CS:GO, CoD4 oraz BF3!
www.siodemka.org.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
LudwiczeK
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 09 Mar 2002

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 7:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kwestia paru linijek, jak Ci bardzo zależy to mogę napisać skrypt ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Od!n
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Kwi 2005
Klan: SIODEMKA.org.pl

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 7:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakby ci się chciało to byłbym bardzo wdzięczny :)
Na pewno komuś też się przyda.
_________________
SIÓDEMKA - CS1.6, CS:GO, CoD4 oraz BF3!
www.siodemka.org.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
LudwiczeK
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 09 Mar 2002

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 7:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak na szybko, sprawdziłem, działa:

Kod:
<?php

// nazwa pliku z MOTD, umiesc skrypt w tym samym katalogu co plik poniżej
$nazwa_pliku_motd = "motd.html";

if (isset($_POST['kod']))
{
    $pokaz_kod = stripslashes($_POST['kod']);
    $fp = fopen($nazwa_pliku_motd,"w") or die ("Nie mozna otworzyc pliku! Sprawdz jego nazwe oraz czy jego CHMOD jest rowny 777");
    fputs($fp,$pokaz_kod);
    fclose($fp) or die ("Blad zamykania pliku, odswiez skrypt");
}
?>

<form action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"] ?>" method="post">
    <textarea rows="30" cols="140" name="kod"><?php readfile($nazwa_pliku_motd); ?></textarea><br />
    <input type="submit" value="Zapisz"> 
</form>


Na plik z motd ustaw chmod 777, a sam plik ze skryptem nazwij nazwą w stylu dnasj213.php czy tam edycja123324.php tak, żeby był nie do odgadnięcia przez przypadkową osobę. Zabezpieczanie hasłem nie ma sensu, bo nikt nie będzie próbował wyszukiwać jakiegoś skryptu ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Od!n
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Kwi 2005
Klan: SIODEMKA.org.pl

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 7:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wielkie dzięki :D

Jak tylko protestuję to dam znać ;)

Pozdrawiam,
_________________
SIÓDEMKA - CS1.6, CS:GO, CoD4 oraz BF3!
www.siodemka.org.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Konfiguracja serwerów HL1 [CS 1.6 CS:CZ] Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe