www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
Laptop i win7

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy i dyskusje o oprogramowaniu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
iSh
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 27 Gru 2004

PostWysłany: Czw Paź 27, 2011 9:14 pm    Temat postu: Laptop i win7 Odpowiedz z cytatem

cześć.
Kupiłem laptop razem z windowsem 7, ustawiam windowsa po swojemu tzn. zmieniam tapetę, kolor paska na dole, ale po wyłączeniu i włączeniu laptopa ustawienia są takie same jak włączyłem za pierwszym razem laptopa czyli tapeta asusa, pasek, który się chowie. Ktoś wie czym to jest spowodowane ?

edit: pulpit zmienia się na domyślny tylko w opcji "battery saving" w innych opcjach jest dobrze. Co zrobić, aby również w opcji battery saving było tak jak ja chce ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Google
Reklama




PostWysłany: Czw Paź 27, 2011 9:14 pm    Temat postu:

Powrót do góry
JoleKK
Administrator
Administrator


Dołączył: 16 Paź 2001
Klan: [TOP]

PostWysłany: Pią Paź 28, 2011 6:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ta opcja nie jest kontrolowana przez jakis soft asusa? Czesto producent wrzuca tyle crapu du systemu ze pierwsze co warto zrobic to format, zeby uwolnic sie od tych smieci, ktore mysla za uzytkownika i utrudniaja zycie.
_________________

Non mollare mai!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
iCudi
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 13 Paź 2011

PostWysłany: Pią Paź 28, 2011 9:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie tak jak JoleK napisał, ale czy format musi być konieczny? Nie sądzę. Polecę Ci program RegClean, możesz sobie sprawdzić rejestry oraz co Ci się włącza wraz z auto-startem. Sprawdź sobie jeszcze w Dodaj i usuń programy czy nie jest zainstalowany support asusowski.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
h1p0p0t@N
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 12 Sie 2007

PostWysłany: Pią Paź 28, 2011 9:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JoleKK napisał:
A ta opcja nie jest kontrolowana przez jakis soft asusa? Czesto producent wrzuca tyle crapu du systemu ze pierwsze co warto zrobic to format, zeby uwolnic sie od tych smieci, ktore mysla za uzytkownika i utrudniaja zycie.
Kup jakiegoś dobrego laptopa typu Dell z biznesowej serii i potem powiedz, że dodatkowe programy "to śmieci". Kupujesz budżetówy jakieś Asusy czy HP to nic dziwnego, że masz program w stylu "przypomnienie sms o rozładowującej się baterii".
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JoleKK
Administrator
Administrator


Dołączył: 16 Paź 2001
Klan: [TOP]

PostWysłany: Pią Paź 28, 2011 10:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To czy soft jest crapem nie zalezy od firmy, a od uzytkownika, ktory ma sie nim poslugiwac. Ja nie znosze zadnych softow od producentow, bo sa na ogol albo bezuzyteczne, albo obciazaja system, albo ich funkcje wole w innych programach. Nie wiem czym tez ma sie roznic dell od jakieos hp, jak to ujales. Softy widzialem juz wielu producentow i nie byly mi do niczego przydatne, na dellach rowniez "biznesowych") tez niczego wspanialego nie bylo.
Ale dyskusja nie o tym zdaje sie.
_________________

Non mollare mai!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
h1p0p0t@N
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 12 Sie 2007

PostWysłany: Pią Paź 28, 2011 12:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakie to bezużyteczne oprogramowanie otrzymałeś wraz ze swoim notebookiem? Co do obciążenia systemu... dużo zależy od producenta jak i samych parametrów sprzętu. Korzystałem z wielu laptopów i nawet soft dołączany do netbooków nie powoduje obciążenia systemu.

Co do różnicy - jedyny soft Della dystrybuowany wraz z laptopem to poza sterownikami program do backupów danego dysku/katalogu w chmurze (ala Dropbox) i oprocz tego Support Della, gdzie jednym kliknięciem łączysz się z konsultantem - telefonicznie lub livechat, a on otrzymuje wszelkie info o technicznym stanie sprzętu, ostatnich błędach sprzętowych/programowych wobec czego całość ogranicza się do przywitania z konsultantem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
iSh
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 27 Gru 2004

PostWysłany: Sob Paź 29, 2011 2:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak są zainstalowane jakieś śmieci typu gierki itp.

Jeżeli zrobię formata to skąd ściągnę sterowniki do np. touchpada albo wifi ?

Pulpit zmieniał mi się zawsze dlatego, że miałem opcje "battery saving", na innych opcjach jest dobrze.

Co do della, jeżeli chciałbym taką samą konfigurację co mam teraz asusa to musiałbym dołożyć 1000zł.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
h1p0p0t@N
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 12 Sie 2007

PostWysłany: Sob Paź 29, 2011 3:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakość kosztuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JoleKK
Administrator
Administrator


Dołączył: 16 Paź 2001
Klan: [TOP]

PostWysłany: Sob Paź 29, 2011 3:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

iSh napisał:
Jeżeli zrobię formata to skąd ściągnę sterowniki do np. touchpada albo wifi ?

Ze strony producenta?
_________________

Non mollare mai!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy i dyskusje o oprogramowaniu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe