www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
[Modele]/[Grafika] plywajacy obraz i nie tylko ;/

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy z Counter-Strike 1.6
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
.eiO
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 08 Sty 2008

PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 10:35 pm    Temat postu: [Modele]/[Grafika] plywajacy obraz i nie tylko ;/ Odpowiedz z cytatem

Witam chciałem zacząć grac na rozdzielczości 640/480
ewentualnie na 800/600 mam monitor lcd 19'

gdy mam w grze rozdzielczość 640/480 to z "daleka" nei widac modeli postaci tylko taki rozmazane paćki

http://img517.imageshack.us/img517/8181/dedust0000nz0.jpg

na tym screenie nie zbyt to widać ;/

kolejnym problemem jest to ze przy takiej rozdzielce obraz mi "pływa" i jest w oddali rozmazany
nie da sie tak grac i do tego oczy bolą, jak to naprawić ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Google
Reklama




PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 10:35 pm    Temat postu:

Powrót do góry
kaziuuu
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 19 Cze 2007

PostWysłany: Wto Mar 18, 2008 1:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nic nie zrobisz bo tak działa LCD że skaluje obraz i z daleka na nienominalnej rozdzielczości jest rozmazane. Jedyne co możesz zrobić to opciach grafiki poszukaj opcji skalowanie nvidia zamiast skalowanie monitora(jak masz kartę nvidia), lepiej wygląda ale do tego co jest w crt to daleko. Konkluzja jest jedna sprzedać lcd kupić crt :P
_________________
"kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem
tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
.eiO
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 08 Sty 2008

PostWysłany: Sro Mar 19, 2008 9:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ehhh ;/ a nie ma sposobu żeby to choć trochę poprawić ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kaziuuu
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 19 Cze 2007

PostWysłany: Sro Mar 19, 2008 9:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napisałem przeciesz ustaw skalowanie nvidia w opcjach sterowników grafiki, zamiast standardowego monitora ja tak gram i jako tako idzie :)
_________________
"kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem
tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
.eiO
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 08 Sty 2008

PostWysłany: Sro Mar 19, 2008 3:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W panelu sterowania NVIDIA nie mam tego o czym pisałeś ;/

http://img361.imageshack.us/img361/2820/beztytuucw4.png
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Phantomek
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Lis 2005
Klan: nie oglądam

PostWysłany: Sro Mar 19, 2008 10:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gl_texturemode "gl_linear_mipmap_linear" - to co blisko i daleko będzie tak samo renderowane

możesz tez przejść do ustawień i dać aniozo na maxa, wyłączyć wygładzanie obrazu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kaziuuu
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 19 Cze 2007

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 10:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Phantomek napisał:
gl_texturemode "gl_linear_mipmap_linear" - to co blisko i daleko będzie tak samo renderowane

możesz tez przejść do ustawień i dać aniozo na maxa, wyłączyć wygładzanie obrazu


A co opcje renderowania mają do tego jak obraz jest przeskalowany :> Po co się wypowiadasz jak nawet nie wiesz o co chodzi :lol:
_________________
"kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem
tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
B14ck11
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 24 Mar 2007

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 1:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam ten sam problem!! może ktos da konkretą rade a nie kaziuu smiejesz sie.. prosze o odpowiedź! ;P 8) 8)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kaziuuu
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 19 Cze 2007

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 3:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już dwa razy napisałem nauczcie się czytać ;) Jak by producenci byli mądrzejsi i robili monitory 1280x900 to by kropka na 640x450 była cztery razy większa a tak to mamy obraz przez mętną szklankę :lol:
_________________
"kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem
tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zectro'
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 18 Lip 2007

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 4:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na 640x450 to bys mial jajo nie obraz
_________________
Splatt_Up napisał:
Weszłem wszyszłem i po następnym wejściu już ban ;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kaziuuu
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 19 Cze 2007

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 4:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zectro' napisał:
na 640x450 to bys mial jajo nie obraz


Proponuje powrót do pierwszej klasy i nauczyć się mnożyć przez 2 ;)
_________________
"kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem
tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Phantomek
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Lis 2005
Klan: nie oglądam

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 6:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kaziuuu napisał:
tak działa LCD że skaluje obraz i z daleka na nienominalnej rozdzielczości jest rozmazane

a nie pomyślałeś o tym, że defaultowo w CS, to co jest daleko jest rozmazane a to co blisko jest wyraźniejsze?

gl_texturemode "gl_linear_mipmap_linear" pierwsze linear tyczy się tego co blisko a drugie tego co daleko

a co ma to do skalowania obrazu przez lcd?
a to, że jak lcd rozmazuje to co jest daleko, tzn ze na defaultowych ustawieniach rozmazuje rozmazane tekstury

jeszcze jakieś wątpliwości?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kaziuuu
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 19 Cze 2007

PostWysłany: Sro Cze 21, 2017 2:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kaziuuu napisał:
Napisałem przeciesz ustaw skalowanie nvidia w opcjach sterowników grafiki, zamiast standardowego monitora http://serwis-tv.com/monitory-lcd.html ja tak gram i jako tako idzie :)

_________________
"kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem
tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy z Counter-Strike 1.6 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | interTOP
Linki: Anty CS Laura Pausini Fotograf na wesele Zdjęcia reklamowe