www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
Mało fps, komendy z forum nie pomagają...

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy z Counter-Strike 1.6
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tiraeth
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 18 Gru 2004

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2005 5:13 pm    Temat postu: Mało fps, komendy z forum nie pomagają... Odpowiedz z cytatem

Witam, jestem tutaj nowy (choć dawno zarejestrowany)... mam problem.

Najpierw mój sprzęt:
Procesor: AMD Sempron 2300+
Płyta główna: Gigabyte 2004 RZ Motherboard 7BT600P-RZ
Karta Graficzna: Saphire Radeon 9250 128MB DDR Memory AGP 8x
Pamięć RAM: Kingston 512 DDR
System: Windows XP Pro SP2
Dysk: Seagate 40GB 5400rpm

I teraz mam dwa problemy, jeden z nich nie dotyczy CS'a ale jeżeli piszę tutaj, to już napiszę wszystko.

~ Dlaczego Windows XP oraz AIDA32 mój procesor wykrywa jako AMD Athlon XP 959MHz ??
~ Żadne z wymienionych na tym forum skryptów do poprawy FPS'ów nie działają... Mam tylko 50-60FPS'ów podczas gry. Jak poprawić?!


pozdrawiam!
_________________
nooody :P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Google
Reklama




PostWysłany: Nie Kwi 10, 2005 5:13 pm    Temat postu:

Powrót do góry
Sorcerer
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 02 Lip 2004
Klan: coldgame

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2005 6:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

#1 Aida potrafi klamac
#2 Sprawdz procka programem cpu-z
#3 Gigabyte 2004 RZ Motherboard 7BT600P-RZ
Mozesz mi to cos znalezc na necie?
#4 Glowkowalem troche i wyszlo mi ze to jest GA-7VT600P
#5 jak dasz znac czy cpu-z wykrywa proca jak 95x mhz to napisz i dopiero napisze swoja ocene. Przyczyn jst sporo a ja nie bede sie bawil w pisanie wszystkich mozliwosci
_________________
Aur0r || DFI NF2 LP || 1x512MB BH-6 2-2-2-5 @ 3.3v || 2500+@242x11 1.750v || GF 4 Ti <mod in progress>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
tiraeth
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 18 Gru 2004

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2005 7:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1. Płytka faktycznie 7VT600P-RZ, literówka...
2. CPUZ wywala mi 959MHz, to samo w EasyTune4
3. Bios wskazuje AMD Athlon 959. Przy próbie zmiany FSB ze 100 na 166 wywala, że maksymalnie można podnieść do 132 :/ Po czym i tak wraca na 100 :(
_________________
nooody :P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cenzura
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 26 Maj 2004
Klan: |DeCe| rzeszow

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2005 8:25 pm    Temat postu: problem z glowy Odpowiedz z cytatem

moze musisz sciagnac detonatory pod XP... i przelacz na OPEN GL
_________________

A Ty wyciskasz siódme poty, jesteś jak w cs'ie boty...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen Skype
BloodY
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 05 Kwi 2005
Klan: nO Clan

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2005 8:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam !!!
Sympatyczny kolego wylacz synchronizacje pionowa w ustawieniach grafiki pod Windowsem. To daje przyrost klatek o jakaś połewe z tego co miales do tej pory a może jeszcze wiecej
_________________

# www.easy-com.pl #
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Sorcerer
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 02 Lip 2004
Klan: coldgame

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2005 9:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tiraeth napisał:
1. Płytka faktycznie 7VT600P-RZ, literówka...
2. CPUZ wywala mi 959MHz, to samo w EasyTune4
3. Bios wskazuje AMD Athlon 959. Przy próbie zmiany FSB ze 100 na 166 wywala, że maksymalnie można podnieść do 132 :/ Po czym i tak wraca na 100 :(


No wiec tak,

Widze ze nie mozesz zmienic fsb na wiecej niz 132 to znaczy jedno.

Wejdz do instrukcji plyty glownej. Poszukaj czegos takiego jak zworki ustawiania fsb z 100mhz na 133mhz. W momencie jak ustawisz zworke na pozycje 133mhz bedziesz mogl dac w biosie 166mhz i wiecej.

BTW. Dwa posty nade mna do skasowania. Przectaliscie jego problem? Chyba nie albo nie wiecie o co biega. Szkoda klawiatury "hopaki" :F
_________________
Aur0r || DFI NF2 LP || 1x512MB BH-6 2-2-2-5 @ 3.3v || 2500+@242x11 1.750v || GF 4 Ti <mod in progress>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
tiraeth
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 18 Gru 2004

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2005 1:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Procesor ustawiony.. wystarczyła zmiana zworka JP1 i automatycznie w biosie zmieniło się FSB na 166...

Teraz wracam do pytania z FPS'ami :)
_________________
nooody :P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Puchacz
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 27 Gru 2001
Klan: Wrocław

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2005 1:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zmien stery do radeona, we wlasciwosciach znajdz zakladke 3D, dalej OpenGL i tam suwak przesowasz na najlepsza wydajnosc itd itd
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
JMK
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 28 Kwi 2002
Klan: sev `

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2005 1:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Puchacz napisał:
zmien stery do radeona, we wlasciwosciach znajdz zakladke 3D, dalej OpenGL i tam suwak przesowasz na najlepsza wydajnosc itd itd

a pozniej odpalasz 640x480 i celujesz w pikselky :D pozdro
_________________
PCL Online Gaming Community - www.pcl.pl
Sprawdź swoich graczy lub swój SteamID - www.steamid.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Pyros
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 05 Kwi 2005
Klan: nie mam

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2005 2:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

synchronizacja pionowa - wyłącze w opcjach karty graficznej (właściwności/ustawienia/zaawansowane/i zakładka z kartą graf)
jak masz takiego komap to 100 fps.. chyba że coś z tym prockiem..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tiraeth
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 18 Gru 2004

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2005 3:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1. Sterowników nie zmieniałem
2. Synchronizacja Pionowa: Zawsze wyłączona
3. Procesor: Hullla :)
4. developer 1, rate 9000, cl_cmdrate 35, cl_updaterate 40, cl_rate 60
5. FPSy w granicach 90-120, zwykle powyżej 100 :)
_________________
nooody :P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 02 Lip 2004
Klan: coldgame

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2005 5:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozumiem ze przestawiles zworki i to pomoglo?
_________________
Aur0r || DFI NF2 LP || 1x512MB BH-6 2-2-2-5 @ 3.3v || 2500+@242x11 1.750v || GF 4 Ti <mod in progress>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
tiraeth
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 18 Gru 2004

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2005 7:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak... wystarczyło wyciągnąć plastik ze zworki JP1 :)
_________________
nooody :P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy z Counter-Strike 1.6 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe