www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
Windows 7 x86 / x64 - użytkowanie, etc.
Idź do strony 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy i dyskusje o oprogramowaniu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Plebs ;)
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 18 Sie 2007

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 8:43 pm    Temat postu: Windows 7 x86 / x64 - użytkowanie, etc. Odpowiedz z cytatem

Temat dla tych co mają i co planują sprawdzić
------------------------------------------------------------------
Ja osobiście po zainstalowaniu 64ki jestem zadowolony , o połowe mniej zasobożerny od visty i malutko zajmuje a sterowanie glosowe , choc po angielsku(co dla niektórych stanowi problem - no ale niedlugo beda nakladki) i bez wielokrotnego czytania na głos komputerowi toporne , jest w zamyśle i w wykonaniu miodzio :)

a wy co sądzicie?
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Google
Reklama




PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 8:43 pm    Temat postu:

Powrót do góry
GrovMan
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 20 Paź 2008
Klan: SplitShooters

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 8:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masz problemy z programami / CSem na 64bitowym? Rozruszałbym trochę te 700MB Ram, którego teraz mi nie czyta ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Plebs ;)
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 18 Sie 2007

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 10:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GrovMan napisał:
Masz problemy z programami / CSem na 64bitowym? Rozruszałbym trochę te 700MB Ram, którego teraz mi nie czyta ;)

bez problemu , z racji tego że mam procka , który już powinien być na 64bit systemie , to dostałem kopa fpsów (zamiast 99-100 mam 160+)
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
HiTech
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 26 Gru 2008

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 11:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ile je ramu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Fartuch`
Moderator
Moderator


Dołączył: 15 Lip 2006
Klan: nie oglądam

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 11:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja z kolei siedzę na x86. W 1.6 normalnie pykam, nie miałem żadnych problemów ze sterami etc.

Odczuwam różnicę miedzy XP a W7 w działaniu myszki w CS. W obu systemach mam mousefixa i stery od myszy, ten sam sens w grze a jednak w W7 mysz działa bardziej w stylu "low sens" :)

x86 zjada przy firefoxie, winampie, gadulcu, steamie około 750MB
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SzpokoSzpoko
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 10 Paź 2007

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 12:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja właściwie mogę powtórzyć to o czym pisałem z Plebsem plus kilka wiadomości :)
Instalacja trwa około 20 minut
Po instalacji zajmuje około 5 - 6 GB
Sprzęt Sempron 3000 ( 1.6 GHz, 1 GB RAM, GeForce 7300 GT, 250 GB Sata, Płyta główna jakiś low end Asrocka )
Włączone Steam, Antivirus, Opera, FF, GG, Gadu Radio i zjada 530 MB RAMU
Pod wersje x86 "7" nie mogę uruchomić instalki sterów od dźwięku.
Mimo wszystko dźwięk jest dobry tylko w cs jest inny niż na XP.
Stery od grafy sciągane bezpośrednio z Windows Update.
Po za sterami ( te od dźwięku ) wszystkie instalki/programy działają.
CS działa gorzej ( 75 fps ) niż na XP ( 100 ) ale to wina procka ;)
Aero gadżety działają płynnie i nie zamulają.
Wszystkie okienka otwierają się szybciutko
Sterowanie głosem - trzeba się "jasno" i wyraźnie wysławiać bo się łatwo gubi. Jak to dopracują i spolszczą będzie rewelacja.
Trzeba się lekko odnaleźć w nowym pasku, ale ogólnie na plus.
Ciężko zauważyć jakieś większe zmiany wewnątrz architektury. Co się wrzuca w oczy to te wszystkie graficzne cudeńka.
Teraz "7" sugeruje instalacje antywirusa, firewall inside, defender także, aktualizacje działają dobrze. Kodeków nie musiałem instalować, aby oglądać avi.
Ładnie konfiguruje połączenie sieciowe.
Ogólnie przyjemnie jest .. :)
_________________
Life is a comedy or a tragedy. It all depends on how You look at it.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
N4zgul
Admin serwera CS.PL
Admin serwera CS.PL


Dołączył: 10 Kwi 2005
Klan: ffa

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 2:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chce sobie zainstalować tą bete tylko boje się że utrace jakieś dane z dysku. Wam instalacja poszła dobrze?
I jeszcze jedno pytanie, gdzieś czytałem że żeby zainstalować tą bete trzeba posiadać vistę, czy to prawda?
_________________

CS.PL#1 195.42.112.111:27015 - Zapraszam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Skype
SzpokoSzpoko
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 10 Paź 2007

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 3:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie nie trzeba posiadać Visty.
Przykład mój: 4 partycje: XP na C; "7" na D; E, F do danych.
U mnie wszystko działa "7", "XP" nie uszkadza mp3, wszystko widzi i jest ok.
Jednak to jest wersja beta więc musisz być przygotowany na wszystko.
Jeśli się coś wykrzaczy może Ci uszkodzić dane ;)
_________________
Life is a comedy or a tragedy. It all depends on how You look at it.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
manikcs
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 03 Lis 2005

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 3:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Chce sobie zainstalować tą bete tylko boje się że utrace jakieś dane z dysku.

Czemu niby masz coś utracić? Skoro beta to może tylko system działać niestabilnie i niekompatybilnie z programami itp. (chociaz byl blad win7 gdzie system niszczyl pliki mp3 - juz naprawiony).

Cytat:
Wam instalacja poszła dobrze?

Instalowales win7 M1 (wersja przed betą - 0 problemów).

Cytat:
I jeszcze jedno pytanie, gdzieś czytałem że żeby zainstalować tą bete trzeba posiadać vistę, czy to prawda?

Win7 to samodzielny system operacyjny a nie nakładka na Vistę...

Ogólnie jak chcesz przetestować win7 to ściągnij sobie program do wirtualizacji (VirtualBox, Virtual PC 2007 itp.), zainstaluj sobie w aktualnym systemie i baw sie do woli ;) lub utworz sobie nowa partycje na sam system i miej równolegle winxp i win7 :}
_________________
100fps powered by: p55-gd65 | x3440 @ 3.4 | gtx560ti | 2x2GB 1600Mhz DDR3 | samsung 470 ssd
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kaziuuu
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 19 Cze 2007

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 4:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tak z ciekawości ma ten system coś oprócz bajerów graficznych co by zmusiło duża cześć użytkowników do przesiadki z XP :>
_________________
"kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem
tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Fartuch`
Moderator
Moderator


Dołączył: 15 Lip 2006
Klan: nie oglądam

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 4:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Raczej nie, to taki odpicowany XP. Przypominam że podczas instalacji miałem utworzoną dodatkową partycje o pojemności 200MB ( robi ją W7 i są tam pliki startowe ). Stawiałem na czystym dysku więc nie bardzo wiem jak to jest z partycjami zrobionymi wcześniej. Wydaję mi się że można zmniejszyć jedną partycje ( tą na której chcemy instalować ) i W7 sam sobie utworzy partycję o pojemności 200MB.

SzpokoSzpoko ustaw tryb zgodności z windows vista i zainstaluj
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
GrovMan
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 20 Paź 2008
Klan: SplitShooters

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 5:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kaziuuu napisał:
A tak z ciekawości ma ten system coś oprócz bajerów graficznych co by zmusiło duża cześć użytkowników do przesiadki z XP :>
Wiele osób miało nadzieję, że następca Visty będzie świetny, testy to potwierdzają więc ludzie będą przechodzić :P.
//Edit

- Ukryte tematy graficzne w Windows 7
- Darmowe tapety, style i gadżety dla Windows 7
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
m71
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 21 Wrz 2006

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 5:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jak sie ma 7 do xp'ka ?
bo z tego co wiem to ma zzerac mniej pamieci od visty a wiadomo ze z vista przesadzili troche
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Plebs ;)
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 18 Sie 2007

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 6:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

m71 napisał:
a jak sie ma 7 do xp'ka ?
bo z tego co wiem to ma zzerac mniej pamieci od visty a wiadomo ze z vista przesadzili troche

dużo mniej zużywa :)
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
m71
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 21 Wrz 2006

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 6:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

od xp mniej ? :o :o :o
screeny lukalem to przyzwoicie wygladal ale zeby od xp zzeral mniej to nie uwierze jak nie zobacze :P
oby im wyszla ta 7 lepsza od visty <modlitwa>
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy i dyskusje o oprogramowaniu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 1 z 12

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe