Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
name11 Użytkownik

|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 3:39 am Temat postu: Counter-strike stał się paszkwilem |
|
|
Nie przyjmowałem tej wiadomości przez dłuższy czas, zapowiedzią tej złej nowiny było dla mnie zakończenie gry przez mojego kumpla, który grą mnie tą zaraził i początkowo wyjaśniał co i jak. Grał on w nią od niemalże początku, ja dołączyłem w 2002 roku. On od pól roku "inactive", ja do tego dorastałem i chyba już dorosłem.
Lubiłem, "kochałem" to grę i pewnie nadal siedzi ona we mnie i gdzieś tam pozostanie. Wiele razy ja odinstalowywałem - czując ze zaniedbałem coś w życiu z jej powodu, po czym ponownie instalowałem ...
Co w niej tak bardzo lubiłem ? Myślę ze to co każdy z nas: ducha rywalizacji, adrenalinę, dążenie do doskonalenia, do dominacji aż wreszcie zadowolenie z tego co się potrafi i że inni to także dostrzegają.
Co w niej mnie odstraszało i zniechęcało do dalszego grania: oczywiście smak przegranej (lecz on działa raczej pobudzająco, jako impuls do doskonalenia) lecz głównie cheaterstwo
To jak dziwnym tworem stał się cs dzięki ludziom którzy graja na wspomagaczach - każdy chyba dostrzega.
Problem ten istniał odkąd sięgam pamięcią, lecz ostatnio wyraźnie się nasilił.
Praktycznie na większości serwerów ffa można spotkać kogoś na wspomagaczu.
Problem ten nie jest także obcy dla tzw "pro" graczy ze znanych drużyn i co rusz napotykamy na wieści o kolejnym graczy przyłapanym na wspomagaczu.
To smutne bo głównie z tego powodu odchodzę od cs-a, gdyż nie da się już "czysto" pograć w uczciwej atmosferze.
To już nie Counter-Strike jakiego poznałem i jakim się zachwyciłem, teraz przypomina od bardziej dziwoląga z dwiema głowami ...
Gra została owładnięta przez "raka" jakim jest cheaterstwo i nie widać szans na jej wyleczenie ani w żadnych programach ani w kolejnych updatach, które jedynie zajmują się zwiększeniem "zamulenia" gry, a z cheaterstwem w cs 1.6 jest tak jak z non-steamem - ludzie zaczęli tego używać zapominając bądź nie wiedząc ze jest to zwykłe oszustwo.
Nie kryjąc się z tym nawet bo i dlaczego ?
Jak dla mnie przyszłość cs-a maluje sie w ciemnych barwach
ps instalkę i cfg zostawię sobie na kompie
pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
Google Reklama
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 3:39 am Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
JoleKK Administrator

|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 5:30 am Temat postu: |
|
|
Dzieki za info, ale z calym szacunkiem, nie sadze by uzytkownikow boarda interesowalo, ze konczysz gre w CS.
A jesli mialbyc to zalazek do jakiejs dyskusji, to malo zachecajaco to napisales.
pozdro _________________ Non mollare mai! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|