Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sam Mieszkaniec boarda

|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 4:46 pm Temat postu: |
|
|
pSsi napisał: | jeżeli nazywamy szachy sportem to esport też powinien tak się nazywać...
gry też wymagają używania mózgu i myślenia, sport to nie tylko pot lejący się z człowieka |
Granie na komputerze nazywa sie esportem wiec ma juz swoja wlasna nazwe, wiec nie usilujmy wcisnac tego w dzial "sportow" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Google Reklama
|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 4:46 pm Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
LBJ Użytkownik

|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 10:28 am Temat postu: |
|
|
wg mnie jesli szachy sa sportem to gaming tez moze byc...
a co do tych waszych kontuzji to nie podniecajcie sie tak, wypiszcie sobie je na kartce i powiescie nad monitorem, bo kogo tu to obchodzi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaziuuu Mieszkaniec boarda

|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 10:41 am Temat postu: |
|
|
DziQ WiecznY Łowca napisał: | No cóż, ja szczerze mówiąc nie widzę powiązania między sportem a gaming'iem. Uprawianie sportu powinno przynosić jakieś korzyści dla nas, naszego zdrowia, ciała itd. Bynajmniej ja tak to widzę. A gaming? Oprócz wady wzroku nie wiele można zyskać. |
Sport wyczynowy najczęściej nie ma nic wspólnego ze zdrowiem, a co do tego czy esport jest sportem moim zdaniem tak  _________________ "kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem
tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik |
|
Powrót do góry |
|
 |
5tR Moderator

|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 6:03 pm Temat postu: |
|
|
Chyba można powiedzieć że jest sportem, ale bardziej już pasuje esport w końcu rywalizacja jest  _________________ 5tR@counter-strike.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Towet Użytkownik

|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 6:34 pm Temat postu: |
|
|
Sport to bardzo rozlegle pojęcie i na pewno nie opiera się wyłącznie na rywalizacji. Dla przykładu wspinaczka jest sportem ale na moje oko to może maksymalnie 20% ludzi uprawiających ten sport traktuje to jako rywalizacje. Nie można też powiedzieć, że sport ma przynosić korzyści dla zdrowia czy w ogóle być związany z aktywnością fizyczną (patrz szachy). Generalnie Cs i w ogóle gry komputerowe (w3, cod, sc, itp) pozostaną eSportem/cybersportem jeszcze przez jakiś czas ale gwarantuje wam, że gdy większość z was będzie miało już własne dzieci, gry komputerowe będą uważane za normalny sport (kto wie czy nie będzie ich na nawet olimpiadzie ^^). |
|
Powrót do góry |
|
 |
|