| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
wolan Pierwszak

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 1:24 am Temat postu: Licealny turniej cs 1.6 Poznań i okolice |
|
|
Licealny Turniej w Counter-Strike 1.6 dla Poznania i okolic
W turnieju udział mogą wziąć wyłącznie LICEALIŚCI. Drużyna musi pochodzić z jednej szkoły(niekoniecznie z jednaj klasy) i liczyć minimum 5 osób. Jedna szkoła może wystawić dowolną liczbę drużyn.
Chciałem zapytać jakie będzie zainteresowanie takim turniejem, poniżej więcej danych
Planowany termin to wstępnie styczeń-luty
Informacje pewne:
System rozgrywek: 5vs5, MR15, (w grupach mr12)
Mapy: de_dust2, de_inferno, de_nuke, de_train, de_tuscan
Komputery:
Sala1
15 stanowisk (+3 zapasowe)
Pentium 4 HT 2,4 GHz
1GB DDR2
Zintegrowana grafika Intel Graphics , max. 128 MB
Sala2
10 komputerów iMac (+3 zapasowe)
C2D 1,8 GHz
512 DDR
Zintegrowana grafika Intel Graphics , max. 128 MB
Ta konfiguracja, szczególnie na mac’ach uciąga spokojnie 100fps(wiadomo, ze w smoke spada), oczywiście nie należy się tu spodziewać cudów, jednakże uważam, że to kwestia dobrych ustawień
Ilość stanowisk daje nam łącznie 4 drużyny grające jednocześnie lub jeśli się uda załatwić jeszcze jedną salę, może grać 6 temów.
Jeśli chodzi o server to już mam zapewniony komputer :
CORE 2 QUAD Q9505 4x2.83
4GB DDR3
2 karty sieciowe po 1Gb
Jedyne czego będzie bardzo brakowało to kable do podłączenia tego wszystkiego, obecnie komputery z P4 są podpięte do sieci ale niestety ma ona tylko 10mb, a Maki łączą się poprzez Wi-Fi. Dlatego jeśli znalazłaby się osoba mająca dostęp do skrętek to będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Jak zapewne zauważyliście nie wspomniałem ani o nagrodach ani o wpisowym. Wychodzę z założenia, że nie to jest najważniejsze, natomiast liczy się dobra zabawa i rywalizacja bez napinania. Szczerze mówiąc wolałbym pominąć jakiekolwiek kwestie finansowe z racji mogących wystąpić problemów natury prawnej.
Czekam na wasze pytania i sugestie, sprawa cały czas jest otwarta. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google Reklama
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 1:24 am Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
WrObEl1.6 Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 2:04 am Temat postu: |
|
|
Myślę, że zbiorę w liceum ekipę mógłbym się pojawić. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
cub1x Użytkownik

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 2:47 am Temat postu: |
|
|
| kurcze, a nie dałoby rady, że drużyny niekoniecznie z jednej szkoły ? chodzę do małego liceum, gdzie nikt prócz mnie w to nie gra, a a chętnie bym zagrał |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sheep^killer Użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
L3Ny Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 11:04 am Temat postu: |
|
|
No własnie nie dało by rady z innych liceów ale jednego miasta? _________________ Dostosuj podpis do regulaminu moderatorze! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
delicys Użytkownik

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 11:07 am Temat postu: |
|
|
Ile druzyn bedzie?
Jak masz zamiar sprawdzic prawdziwosc informacji odnosnie uczeszczania do jednej szkoly? (to calkiem istotny element moim zdaniem).
Gdzie sie mozna zapisywac?
Podaj prosze konkretniejszy termin, dniowy. Styczen - luty to ferie, roznie ludzie wyjezdzaja, rozne wojewodztwa maja w innych terminach, itp.
Ilu dniowy to bedzie LAN?
W przypadku paru dni jest jakis tani nocleg? (mozliwe, ze z Lodzi wpadniemy).
Daj troche wiecej info pod tym katem.
Pozdrawiam.
EDIT:
Z miasta ciezko. Polega to wlasnie na tym, ze poziom rozgrywek nie bedzie za duzy (dlatego nie ma nagrod, itp). Moze zaraz ustalimy, ze cala Polska. ^ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
cohiba Pierwszak

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 1:54 pm Temat postu: |
|
|
| Jeżeli chcesz,żeby na tym "lanie" był jakikolwiek poziom proponuje zmienić pomysł z tymi licealistami i zrobić dla studentów + licealistów + nawet gimnazjalistów a wejście za okazaniem legitki lub dowodu osobistego na,którym masz napisane miasto itp będzie więcej chętnych + poziom lepszy napewno i zrobić mieszane poznańskie składy takie rozwiązanie jest dobre dla wszystkich wg mnie, co z tym zrobisz nie wiem ale jeżeli nadal będziezs chciał robić tylko dla osób z liceum i z tej samej szkoły to zobaczysz,że wyjdzie z tego jedna wielka ściema. No i proponuje zrobić chociaż jakieś nagrody dla 1 miejsca olać top3 tylko 1 ; D |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rmeK Użytkownik

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 2:56 pm Temat postu: |
|
|
| Po co szkolne lepiej na Polskę |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wolan Pierwszak

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 3:20 pm Temat postu: |
|
|
| delicys napisał: | Ile druzyn bedzie?
Jak masz zamiar sprawdzic prawdziwosc informacji odnosnie uczeszczania do jednej szkoly? (to calkiem istotny element moim zdaniem).
Gdzie sie mozna zapisywac?
Podaj prosze konkretniejszy termin, dniowy. Styczen - luty to ferie, roznie ludzie wyjezdzaja, rozne wojewodztwa maja w innych terminach, itp.
Ilu dniowy to bedzie LAN?
W przypadku paru dni jest jakis tani nocleg? |
A więc:
-planuje 12 drużyn (4 grupy po 3 teamy, wychodzi 1 najlepszy)
-to proste będę prosił o okazanie legitymacji szkolnej
-zapisy będą wkrótce jak tylko dowiem się jakie jest zainteresowanie taką imprezą
-j.w
- mamy dość dużą ilość komputerów wiec myślę, że uwiniemy się w jeden dzień
@L3Ny
pisałem wyraźnie, że jedynym warunkiem jest team z jednej szkoły
@rmeK
właśnie chce uniknąć sytuacji, iż przyjadą jakieś hajty i będą płakać o sprzęt
A co powiecie na jakieś symboliczne wpisowe ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Listonosz Użytkownik

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 4:07 pm Temat postu: |
|
|
nie uda się ; X Zrób lepiej, że na lana mogą jechać ludzie uczęszczający do szkół średnich i bez warunku, że zespół musi chodzić do jednej szkoły ;o U mnie w szkole są zawodówki i technika, a śmiem wątpić, żeby można było zebrać 5osobową ekipę na przyzwoitym poziomie. Przynajmniej ja nikogo takiego nie znam. Domyślam się, że lan odbędzie się w 2 polowie stycznia kiedy będą ferie w WLKP. Także najwięcej zespołów będzie można się spodziewać z WLKP. Kompy, sprzęt który podałeś jest dobry i można by niezłego lana zorganizować, ale te restrykcje zmniejszają szanse na odbycie się turnieju ; )
Lan tylko dla uczniów liceów, czy technika i zawodówki też wchodzą w grę ? _________________ http://www.hszdesign.com/reszta/zetodwudziestoslaw.php - to tylko 1 klik, a pomagasz tak wielu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
cohiba Pierwszak

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 5:08 pm Temat postu: |
|
|
| wolan ustosunkujesz siędo mojej wypowiedzi? Wpisowe 50zł od team'u byłoby git w sam raz nagroda dla 1 miejsca. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lolek555 Użytkownik

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 5:14 pm Temat postu: |
|
|
| padlem, moze jeszcze zrob ograniczenia co do miesiaca urodzin |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wolan Pierwszak

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 5:42 pm Temat postu: |
|
|
Znaczy generalnie możemy rozszerzyć obszar do szkół średnich.
Co więcej wydaję mi się, że w szkole w której jest powiedzmy 100-200 osób nie ma problemu ze znalezieniem piątki do gry.
cały turniej ma być przede wszystkim zabawą i formą rywalizacji pomiędzy szkołami właśnie- taka jest główna idea tego przedsięwzięcia .
-termin nadal jest sprawą do uzgodnienia, pewne jest, że będzie to jakis weekend
Jeszcze raz powtórzę, padł pomysł, a kwestie jego zrealizowania są w dalszym ciągu do uzgodnienia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
cub1x Użytkownik

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 5:47 pm Temat postu: |
|
|
| Wg mnie turniej powinnien byc dla szkół średnich, a nie tylko dla licealistów. Głupi jest też ten wymóg, że wszyscy z jednej szkoły, bo tak jak pisałem i ktoś jeszcze napisał turudno w niektórych szkołach znaleźc jakąś piątke, która w miare ogarnia. Fajnie, że chcesz coś zrobic i to się ceni, ale przemyśl jeszcze to dobrze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
cohiba Pierwszak

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 6:17 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze raz powtórzę, padł pomysł, a kwestie jego zrealizowania są w dalszym ciągu do uzgodnienia.[/quote]
ustosunkujesz się do mojego pomysłu? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|