www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
Poradnik jak ustawic rate!! cmd/update itp!!!
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Kompendium wiedzy o CS 1.6
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
CaNNaBiS
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 01 Sty 2005

PostWysłany: Pon Sie 22, 2005 2:24 pm    Temat postu: Poradnik jak ustawic rate!! cmd/update itp!!! Odpowiedz z cytatem

Co trzeci temat na tym forum brzmi "jak ustawic rate dla mojego łącza" wiec jezeli nie chce wam sie dodawac/odejmowac/mnozyc i dzielic w poradniku zrobionym wczesniej przez _KaszpiR_'a przedstawiam wam latwiejsza opcje:

1. Wchodzisz na strone http://www.speakeasy.net/speedtest/

pojawi sie takie oto magiczne okno w ktorym wybieramy opcje NEW YORK CITY, NY <-- chyba jest najdokladniejsza dla polski:



2. Najlepiej wylaczyc wszystkie programy ktore sa podlaczone do net'u takie jak kazaa,gg, itp. zeby nie zamulaly nam łącza. I zaczac mierzyc predkosc naszego download/upload. Gdy wszystko zostanie pomierzone zobaczysz wyniki:



W moim przypadku jest to:

Last Result:
Download Speed: 123 kbps (15.4 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 60 kbps (7.5 KB/sec transfer rate)


3. Sciagamy oraz instalujemy program HLTooLz. Download(1.7mb)

4. Uruchamiamy i wchodzimy w zakladke "Ping Tweaks". W rubrykach upload/download wybieramy opcje KBits/sec i wpisujemy tam odpowiednie wartosci jakie uzyskalismy podczas testu. W moim przypadku jest to:
upload: 60
download: 123


Tak to wyglada:


5. Jak widzicie program od razu pokazuje nam wyniki ktore w moim przypadku wygladaja tak:
rate "14170"
cl_updaterate "45"
cl_cmdrate "49"
cl_cmdbackup "2"
mp_declas "300"


Wpisujemy komendy do configa i mozemy zabrac sie za podbijanie europy. Mam nadzieje ze ten miniporadnik nie zostanie od razu zamkniety przez pierwszego lepszego moderatora i komus sie przyda a tym bardziej nowym graczom.[url][/url]
_________________
ykrhm


Ostatnio zmieniony przez CaNNaBiS dnia Czw Kwi 27, 2006 5:40 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Google
Reklama




PostWysłany: Pon Sie 22, 2005 2:24 pm    Temat postu:

Powrót do góry
R0k0
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 01 Paź 2005

PostWysłany: Nie Lis 20, 2005 11:37 am    Temat postu: HLTooLz Odpowiedz z cytatem

MaM Prosbe Czy Mogł By Ktos Wkleji Screena z Tego Programu z Najładniej Ustawionym Obrazem Bo Juz Sam Niewiem Jak Trzeba Poustawiac i Czy Da Sie Zgodnie male detale z ladna grafika
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
paXIOOOOR
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 15 Gru 2004
Klan: szukam ...

PostWysłany: Nie Lis 20, 2005 1:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moze poradnik jest spoko, ale hl toolz sie nadaje na *** ustawilo mi takie rejty itp. ze mialem ping 6 - 20 (spoko 8)) ale gralem jakbym mial lag 100 - 150 :/ jednak najlepsze sa ust. rate 25000 (20000) cl_rate 9999 cl_up... 101 cl_cmd... 101 :D :D :D
pozdro
_________________
Na co sie tak patrzysz ? ... pokaz mi swoj grill @ nelly - grillz :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
VooDoo89
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 18 Kwi 2005
Klan: Brak

PostWysłany: Nie Lis 20, 2005 7:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przynajmniej mozesz zaszpanowac pingiem ;)
_________________
+b
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
PaRaDoKs
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 18 Kwi 2005
Klan: e-SPIRIT

PostWysłany: Sro Lis 23, 2005 1:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaki maxymalny żal. Chłopak napisał dobry poradnik ja także sobie i moim kolegom ustawiam według hltoolza i wszystko mika a nie jakieś ustawiania lanowe se ustawie i będe śmiagał bosH
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG Skype
dr.kwas
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 04 Lis 2005
Klan: taki serial chyba

PostWysłany: Wto Lis 29, 2005 5:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Last Result:
Download Speed: 244 kbps (30.5 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 129 kbps (16.1 KB/sec transfer rate)

ja mam tak nie korzytam z hltoolz ustawiam sobie standardowo

-rate 25000
-cl_updaterate 101
-cl_cmdrate 101
-cl_rate 9999 (standardowo)

NEO 256 wszystkim z takim laczem lub wiekszym zalecam takie ustawienia pissssssssss
_________________
+b
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen Skype
Vorm
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 19 Lis 2005
Klan: szukam :>

PostWysłany: Czw Gru 01, 2005 7:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
-rate 25000
-cl_updaterate 101
-cl_cmdrate 101
-cl_rate 9999 (standardowo)

NEO 256 wszystkim z takim laczem lub wiekszym zalecam takie ustawienia pissssssssss

a spróbuj pograć sobie na neo 256 na różnych serverach z tymi komendami a potem wyłącz je wszystkie i wejdze na te same servery (chodzi mi o polskie) nie zauważysz większej różnicy nawet z komendami będziesz miał czasami wieksze pingi ^^
_________________
poczytaj regulamin forum odnosnie wielkosci sygnaturki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Tlen
quadoR
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 17 Wrz 2005

PostWysłany: Czw Gru 15, 2005 8:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam tak :]



Ale cos slabo dzis :P gram na rate dla lacza 128 i wszystko ladnie pyka :D ping na serverach takich jak TP cafeinternauta.pl po 5-10
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tyho
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 27 Cze 2005
Klan: Frozen-Gaming

PostWysłany: Czw Gru 22, 2005 8:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

:o co za net masz ? :D
_________________
"Bycie idiotą nie jest takie trudne, nawet mi się to udaje"

www.frozen-gaming.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Pavlov
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 27 Cze 2004
Klan: zdecydowanie halinka

PostWysłany: Pon Gru 26, 2005 2:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

604 / 68 teraz.
Mnie sie to wogole nie przydaje bo mam siec i moge raz miec 1600/ 800 a raz 500/ 50. Gram na 25000, 60, 60 i calkiem calkiem pogrywam.
_________________
ide z borda nikt mnie nie lubi :( pa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
NakoR-
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 16 Gru 2005

PostWysłany: Pon Gru 26, 2005 2:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam neo 512 i jak biore 101 101 to strasznie mi skacze loss i choke moze to cos pomoze
_________________
+b
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
S.W.A.T
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 07 Lip 2004

PostWysłany: Pon Gru 26, 2005 2:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tez tak mam (640tka)
i gdy dam 25k 101 101 loss skacze, ping w gore!
polecam 9999 40 40

xD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Rav3N
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 05 Kwi 2005
Klan: #rvnq

PostWysłany: Pon Gru 26, 2005 3:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

link nie dziala,
macie nowy - http://www.piecgram.strony.gni.pl/download/hltsetup.zip
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Havok
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 30 Paź 2005

PostWysłany: Wto Sty 03, 2006 9:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak mozecie to napiszcie linka do downloadu jeszcze raz bo ten cos mi dzialac nie chce. z gory thanks. pozdro
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kapq
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 09 Paź 2005
Klan: co sie stao?

PostWysłany: Sro Sty 04, 2006 3:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nad twoim postem jest :]
_________________
+b
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Kompendium wiedzy o CS 1.6 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe