www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
Stronka .pl czy xaa.pl
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Grafika i tworzenie stron klanowych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cypekosg
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 11 Lis 2010

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 8:51 pm    Temat postu: Stronka .pl czy xaa.pl Odpowiedz z cytatem

a wiec zalozylem klan i chemy zrobic strone i znalazlem sobie szablon na cms-szblony.pl i tak jak mozna kupic domene PL one sa darmowe niby ... a jak to krok po kroku robi czyli kupuje szablon i co z nim robie i gdzie mam kupic .pl na xaa.pl da sie kupic domene jesli tak to prossze to DOKLADNIE objasnic z gory dzieki za POMOC!!! :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Google
Reklama




PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 8:51 pm    Temat postu:

Powrót do góry
Kaliszan
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 24 Sty 2004

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 9:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kup lub nie - jak chcesz, kup gdzie taniej, to chyba logiczne. Co sie robi z szablonem? Pewnie czyta sie do jakiego jest systemu i instaluje zgodnie z instrukcja do tego wlasnie systemu. Masz jakies sensowne pytania? Moze jak kupic lodowke, lub gdzie sie zegarki naprawia, ewentualnie czy google dziala?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
LudwiczeK
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 09 Mar 2002

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 9:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Domeny .pl nie są darmowe.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cypekosg
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 11 Lis 2010

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 9:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NA czy wtedy zalozyc strone klanu na xaa.pl?? i pozniej jak zrobic zEby nie bylo np. falek.xaa.pl tylko falek.pl??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jaason
Admin serwera CS.PL
Admin serwera CS.PL


Dołączył: 22 Paź 2001

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 9:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tam gdzie kupisz domenę .pl ustawiasz przekierowanie na DNS xaa.pl.
W xaa.pl ustawiasz tylko wskazanie tej domeny na odpowiedni katalog.
Nie wiem czy są takie możliwości dodawania domeny w xaa.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
BRAINLESSneY
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 25 Lis 2010

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 11:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na xaa to kupujesz hosting pod strone i masz nazwa.xaa.pl
a jak chcesz miec nazwa.pl to musisz domene zalatwic, tak sa darmowe domeny .pl tylko ze na rok a puznije albo przedluzasz i musisz juz zaplacic lub nie i nic nie placisz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jaason
Admin serwera CS.PL
Admin serwera CS.PL


Dołączył: 22 Paź 2001

PostWysłany: Nie Gru 12, 2010 11:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja polecam 1and1.pl
domena .pl na 2 lata za darmo w dodatku miejsce na serwerze za free.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
siewcu
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 17 Lis 2006

PostWysłany: Sro Gru 15, 2010 11:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jaason, jest jakiś haczyk w umowie ? Nie mogę się nic dopatrzyć, a dziwne jest to, że dają w 100% za darmo domenę .pl i serwer...
_________________
anglos150 napisał:
hot pipe chlodzi system dzieki sile grawitacj
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
LudwiczeK
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 09 Mar 2002

PostWysłany: Sro Gru 15, 2010 11:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co w tym dziwnego? Znana na całym świecie firma promuje się na nowym rynku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
LorD_Vader_
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 13 Kwi 2005
Klan: vdrtutorials.pl

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 12:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam serwer z 1and1. Haczyk jest taki, ze za rok musisz sobie zaplacic za przedluzenie domeny. Bo domena z tego co wiem jest na rok. Jedyny problem to baza danych, ktora moze miec max 100MB, ale na taka stronke starczy spokojnie.
_________________
>>>> http://showreel.pl/ <<<<

>>>> http://vdrtutorials.pl <<<<
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Jaason
Admin serwera CS.PL
Admin serwera CS.PL


Dołączył: 22 Paź 2001

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 8:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wydaje mi się, żebyś musiał płacić za domenę na drugi rok. Jasno jest napisane, że za darmo na dwa lata i to oni się tym zajmują. Kto by zresztą Cię do tego zmusił? Przecież to łatwy sposób na stracenie klienta. A tak prawdopodobnie budują bazę użytkowników by za dwa lata każdy sam zapłacił przez nich za domenę oraz w razie czego jakby chciał wykupił sobie lepszy hosting. Darmowe raczej nie znikną. Baz danych masz 10 jakby co i każda może mieć po 100 MB max.
Niestety większość konfiguracyjnych rzecz (jak wpisy do DNS)y zostanie uruchomiona dopiero po Nowym Roku. Aczkolwiek strony można już tam stawiać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
LorD_Vader_
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 13 Kwi 2005
Klan: vdrtutorials.pl

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 1:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli domena jest na rok, to klienta nie straca. A bedziesz musial wykupic ta domene, poniewaz w zasadach uzytkowania ich hostingu jest jasno napisane, ze nie mozna podciagnac go pod inna domene, niewykupiona w promocji 1and1.

A 10 baz po 100MB to troche kiepskie rozwiazanie... Wolalbym miec 1 ale za to 1GB.

Jesli ktos chce zalozyc jakas tronke na powaznie, to 1and1 jest wg mnie dobrym pomyslem. Sam nie mam z nim problemow. Nie bylo przerw w swiadczeniu uslug, a trzymam tam strone od 3 miesiecy. Jedynie kolo 2-3 w nocy troszke zamula, ale da sie przezyc.

Jakby ktos chcial sobie zobaczyc jak to dziala:
http://vdrtutorials.pl/
_________________
>>>> http://showreel.pl/ <<<<

>>>> http://vdrtutorials.pl <<<<
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Jaason
Admin serwera CS.PL
Admin serwera CS.PL


Dołączył: 22 Paź 2001

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 1:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
A bedziesz musial wykupic ta domene, poniewaz w zasadach uzytkowania ich hostingu jest jasno napisane, ze nie mozna podciagnac go pod inna domene, niewykupiona w promocji 1and1.
Tu racja, ale domenę którą dają w pakiecie a o taką mi się rozchodzi a nie o taką którą podpinasz z zewnątrz dostajesz za darmo na dwa lata. Ich regulamin mówi jasno:
Cytat:
2. Klient, który do dnia 30 listopada 2010 r. zamówi „Pakiet na Dzień Dobry”, przez okres 2 lat od jego otrzymania nie będzie zobowiązany uiszczać żadnych opłat z zastrzeżeniem punktu 3. poniżej.

3. Klient może zamówić tylko jeden „Pakiet na Dzień Dobry”. O ile okaże się, że ten sam Klient zamówił więcej niż jeden „Pakiet na Dzień Dobry”, 1&1 będzie uprawniona do naliczenia opłat wg zasad ogólnych.
źródło

Od razu takie pytanie do Ciebie, bo widzę że siedzisz trochę w temacie AE. Znasz może jakąś stronę gdzie ładnie jest opisane jak zrobić ładną prezentację (zdjęć). I może kojarzysz jak się nazywa ten efekt gdzie na 1 zdjęciu pokoju kamerka przemieszcza się na zbliżeniu co daje tak jakby efekt trójwymiaru. Chcę zacząć się bawić w ten weekend ale potrzebuję parę informacji.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
LorD_Vader_
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 13 Kwi 2005
Klan: vdrtutorials.pl

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 2:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do tych 2 lat, to czytalem na sieci, ze na angielskiej czy amerykanskiej wersji tez bylo cos takiego, a okazalo sie po roku, ze trzeba zaplacic za domene... Ale pozyjemy, zobaczymy :]

Chodzi o to?

http://www.videocopilot.net/tutorials/3d_camera_projection/

A co do AAE. To najlepiej zaczac od podstaw:

http://vdrtutorials.pl/category/after-effects-kurs-podstawowy/
_________________
>>>> http://showreel.pl/ <<<<

>>>> http://vdrtutorials.pl <<<<
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
siewcu
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 17 Lis 2006

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 3:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pisałem dzisiaj do ich pomocy technicznej i dowiedziałem się, że promocja została przedłużona do 30.12.2010 i przez 2 lata nie poniosę żadnych kosztów. No cóż, pożyjemy, zobaczymy.
_________________
anglos150 napisał:
hot pipe chlodzi system dzieki sile grawitacj
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Grafika i tworzenie stron klanowych Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe