www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
shooters @ 1000 fps problem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Konfiguracja serwerów HL1 [CS 1.6 CS:CZ]
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasinio0
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 17 Lis 2006
Klan: ne ma

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 12:47 pm    Temat postu: shooters @ 1000 fps problem Odpowiedz z cytatem

Witam , wczoraj zakupiłem server z shootersa 1000fps i potrzebuje dobrego cfg do niego , nei znam sie za bardzo na tym ale wiem ze jak wpisuje stats to pokazuje mi ze server ma 99,99 fps ... nie weim czy to dobrze czy nie ale troche mnie to zmartwiło bo chyba powinno byc 1000 fps ... czy mógłby mi ktoś pomóc ? i prosze nie pisać mi bym "poszukał na forum " bo robie to od 4 godzin i pisanie tego tematu jest juz dla mnie ostatnią deską ratunku , obecne paramatry w server.cfg jakie mam to :
sv_maxrate 25000
sv_minrate 5000
sv_maxupdaterate 101
sv_minupdaterate 20
sv_lan_rate 25000
sys_ticrate "1100"
fps_max 100

Dodam rowniez ze sprawdzałem z kolegami inne servery shootersa i np na 500 fps gra sie dwa razy lepiej i płynniej , dlatego domniemam ze to wina ustawien , z gory dzieki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Google
Reklama




PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 12:47 pm    Temat postu:

Powrót do góry
JoleKK
Administrator
Administrator


Dołączył: 16 Paź 2001
Klan: [TOP]

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 1:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piszesz, że masz fps_max 100 i pytasz czemu nie ma 1000?
_________________

Non mollare mai!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
goomez781
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 28 Paź 2007

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 2:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co dokładnie wpisujesz aby sprawdzić fps? może sprawdzasz swoje fpsy a nie servera :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
stasinio0
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 17 Lis 2006
Klan: ne ma

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 3:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zapomnialem dodac , fpx_max zmienialem na servie do 1000 i nic to nie dało , a zeby sprawdzic wpisuje w konsoli stats , robie cos zle ?;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
stasinio0
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 17 Lis 2006
Klan: ne ma

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 3:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobra , jesli chodzi o te fpsy to moja ulomnosc wyszla na jaw , sprawdzalem swoje fpsy ... nie spalem dzis po pracy moze dlatego , ale nadal jestem ciekaw czy da sie poprawic funkcjonowanie serva , bo jednak te 500fpsow ktore sprawdzalem bylo lepsze niz te 1000 , czy wszystkie wartosci ktore podałem sa dobre ? czy da sie jakos podrasowac tego servA?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
goomez781
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 28 Paź 2007

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 3:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://xhlds.tk/
http://xhlds.com/

sprawdź te strony
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Nuber
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 30 Wrz 2006
Klan: Krowy

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 4:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ilość FPS na serwerze sprawdzasz komendą rcon stats ,przy obecnej wartości sys_ticrate (1100) będzie odczuwalne przyspieszenie gry :P

Ogólnie jak masz problemy z serwerem to napisz do supportu i oni powinni Ci pomóc.



@goomez781 jakieś dowody/uzasadnienie że to cokolwiek daje?
Szukałem pewien czas temu i nie było nic rzeczowego na ten temat - a wręcz przeciwnie, że nie ma żadnej różnicy i to wypowiadały się osoby które z serwerami mają DUŻO wspólnego.


Cytat:
nei znam sie za bardzo na tym ale wiem ze jak wpisuje stats to pokazuje mi ze server ma 99,99 fps ...

Jak wpisujesz samo stats sprawdzasz fps'y u siebie :)
_________________
:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
goomez781
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 28 Paź 2007

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 6:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Ilość FPS na serwerze sprawdzasz komendą rcon stats ,przy obecnej wartości sys_ticrate (1100) będzie odczuwalne przyspieszenie gry :P


jak ma wbitego pingboosta 2/3 to jest przyspieszenia czasu na servie
a shooters ma cos tam wgrane i nawet z tym nie masz przyspieszenia czasu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
stasinio0
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 17 Lis 2006
Klan: ne ma

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 7:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pingboost jest ustawiony na 3 , mam to zmieniac czy nie ?:P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Nuber
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 30 Wrz 2006
Klan: Krowy

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 11:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od kiedy pingboost 2 powoduje przyspieszenie serwera? :o 3 zresztą też nie przyspiesza,przyspieszenie jest przy tickrate* powyżej 1000,im większa wartość tym bardziej widoczne (chyba do ~1025 nie czuć przyspieszenia i gra jest 'normalna'),ale skoro shooters ma jakiś sposób na to więc to nie problem.

stasinio0 ja na Twoim miejscu nic bym nie ruszał tylko napisał do shooters że serwer nie chodzi tak jak trzeba i prosisz o jakąś pomoc :)




* - nie jestem pewien czy nie musi też być ustawiony pingboost na 3,gdy miałem daaawno temu serwer 1000 fps i bawiłem się ustawieniami to pingboost 2 i tickrate 10000 nie przyspieszało gry ale FPS skakało 900-950 i tylko czasem więcej.
_________________
:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
goomez781
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 28 Paź 2007

PostWysłany: Sob Lut 25, 2012 1:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bez pingboosta 2/3 nie pociągniesz 1000fps
jak masz pingboost 2 lub 3 to nawet z 900 fps jest przyspieszenie pewno powiesz ze tak nie jest ale ok :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Nuber
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 30 Wrz 2006
Klan: Krowy

PostWysłany: Sob Lut 25, 2012 7:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak możesz udostępnij jakieś linki do tematów/serwisów gdzie tak jak napisane/ktoś ma problem z przyspieszeniem przy pingboost 2.
_________________
:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
stasinio0
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 17 Lis 2006
Klan: ne ma

PostWysłany: Nie Lut 26, 2012 9:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

domyślnie mam ustawione ticrate 1100 a fps_max 100 , wiekszosc ludzi wchodzacych na server zauwaza przyspieszenie servera , jak zmieniam ticrate 1000 to jest ok , ale jest jeden szczegół ... podobno za takie zmiany moga nawet zablokować server :/ i tu rodzi sie pytanie , w server.cfg zmieniac na stałe ticrate`y na 1000 ? czy zostawić ? z fps_max 100 czy 1000 jest to samo , nie odczuwam zadnej roznicy , najlepiej jakby ktos udostepnil cfg dobrze zkonfigurowanego i nie zblokowanego server shooters esl gold (1000fps)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Konfiguracja serwerów HL1 [CS 1.6 CS:CZ] Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe