www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
NOWY PORADNIK dla CS 1.6 po update z 14.02.2013
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy z Counter-Strike 1.6
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WKG
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 23 Mar 2012

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 2:00 pm    Temat postu: NOWY PORADNIK dla CS 1.6 po update z 14.02.2013 Odpowiedz z cytatem

Nowe komendy:
gl_vsync 0 // wyłącza synchronizację w grze, koniecznie ustawcie na 0
fps_max 125-151 // ludzkie oko nie zobaczy więcej niż 125 fps, ale dla świętego spokoju ustawcie sobie 151 fps, gra jest wtedy płynniejsza, co wpływa znacząco na poprawę rozgrywki (element znany m.in z cs:source) - Są to moje osobiste ustawienia, można grać na kanciastym 101 fps , wtedy gra rwie i jest jak dawniej.
cl_min_ct // default
cl_min_t // default
m_customaccel // default "0"
m_customaccel_exponent // default "1"
m_customaccel_max // default "0"
m_customaccel_scale // default "0.04"
r_bmodelhighfrac // default "5.0"
r_detailtextures // default "0"

Parametry startowe:
-nofbo (usuwa problem z zielonym ekranem, po zastosowaniu tej komendy można również grać na tzw. "czarnych paskach" (wyłącza wymuszony widescreen oraz przywraca stare renderowanie).
-nomsaa (prawdopodobnie usuwa antyaliasing czcionek, albo w ogóle usuwa antyaliasing w grze - nie mam teraz dostępu do kompa, niech ktoś ogarnie to i da info. )

Dodatkowe informacje:
Dodano HD models (katalog cstrike_hd)
Dodano CS addons (katalog cstrike_addons)
Możliwość włączenia synchronizacji bezpośrednio z poziomu ustawień Video
Usunięto 16 bit
Silnik CS został rozdzielony z silnikiem HL
Parametr startowy -freq nie jest już wspierany (gramy na takich odświeżaniu jaką monitor ma aktualnie rozdzielczość na pulpicie), - można wymusić to przy użyciu reforce.exe
Wprowadzono zmianę w dostępie do folderu cstrike znajduje się on teraz w /Steam/steamapps/common/Half-Life/cstrike/
Usunięto GCF'y (Nie można już przywrócić cs'a na szybko)
Wsparcie dla D3D zostało usunięte.
Steam jak i większość gier Valve działa już na Linuxie.


Usunięte komendy:
Kod:
cl_rate
fps_modem
s_a3d
s_automax_distance
s_automin_distance
s_bloat
s_distance
s_doppler
s_eax
s_leafnum
s_max_distance
s_min_distance
s_numpolys
s_polykeep
s_polysize
s_refdelay
s_refgain
s_rolloff


Przypuszczenia (do wyjaśnienia):
Jeśli podskoczymy w miejscu, zatrzymuje nas na chwilkę i dopiero możemy wtedy biec (nie wiem czy przypadkiem to nie było obecne w starym cs'ie).

Aktualne problemy:
Aktualnie próbuje rozgryźć problem z sensitivity w grze, mimo wgrania wpisów do rejestru steamaccelloff, mousefix, windowsaccelloff oraz ustawień na myszce akceleracja w grze występuje, a w menu jej nie ma. Jeśli, ktoś rozwiązał podobny problem, proszę o komentarz w tym temacie.

Wrażenia:
Przede wszystkim na plus, mimo że trzeba poświęcić ze 2 tygodnie na dostosowanie się do zmian.
Gra mniej rwie, jest płynniejsza i do tego banie siadają miodzio
Jeśli strzelamy obok modelu to już nie ma interpowego zabijania.
Gracz będący na pulpicie dostaje głowę z miejsca.

Komentarze na temat update ze strony/forum steama:
Cytat:
Best update ever. Finally they made server redirection impossible to get rid of x million fake servers.
this ... most ****** update ever
This .. guys i feel your anger ...
Omg and the new update....its terrible...my fps is dropping, mouse is fu*** up... I DONT KNOW WHAT YOU WERE THINKING WITH THIS UPDATE, BECAUSE IT SUCKS !
"Thanks" to you developers, **** the update ...
You guys need some serious help, any problem we have now will be fixed, we just left the beta stages and now need to tighten up the loose ends.

[/u]
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG Skype
Google
Reklama




PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 2:00 pm    Temat postu:

Powrót do góry
rechozord
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 29 Lut 2012

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 3:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko fajnie, wypróbuje te fpsy , bo rzeczywiście gierka mi troszkę rwie jak na 120 hz w monitorze i troszkę nie płynnie śmiga ( komp raczej czysty , nie zawirusowany ) , ale te wrażenia , to chyba trochę naciągnięte, bo w moim odczuciu po 10 latach nikt nie zmieniłby mechaniki gry , chodzi mi o te magiczne interpowe mordy itp, ale , kto wie, kto wie..:)
_________________
http://banid.pl/sprawdz?sid=0:1:2294697
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
csbeta kolekcjoner
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 21 Paź 2009

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 4:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tutaj poradnik jak przywrócić starą wersję gry:
http://www.vaginatown.org/showthread.php?t=1837
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Fartuch`
Moderator
Moderator


Dołączył: 15 Lip 2006
Klan: nie oglądam

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 5:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawe, mimo pobrania aktualizacji do gry (coś koło 110MB) nie wiem o czym mówicie. Nie mam komend, nadal mogę wybrać D3D, mam katalog cstrike_hd Robiliście coś, że macie to wszystko czy samo się podmieniło?

Co do akceleracji to spróbuj wpisać w opcje uruchamiania -noforcemparms
Jeszcze odnośnie fps_max to gracz biega wolniej powyżej 100fps tak jak było do tej pory?
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sheaker
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 07 Lut 2006

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 5:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co zauważyłem to nie biega wolniej. Miałem ponad tam 200 fps i wszystko "normalnie" działało.

Sprawdź sobie poprawność plików cach może tam coś się znajdzie.
A tak w ogóle to nie przejmuj się. Jak Ci wszystko działa jak należy o ciesz się szczęściem którego większość z nas nie ma!
_________________
NAJLEPSZE fragi ze scouta
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
puszku
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 29 Kwi 2009

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 5:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak gracz biega powyżej 100 fps wolniej
tak trzeba grać tak ja było czyli na max 100 fps

w moim przypadku muszę dopisać "-nofbo" w parametrach gry, inaczej jak odpale cs'a mam dziwną grafike, a to przyciętą z jednej strony a to rozmazaną na części monitora

teraz mam tak: http://pokazywarka.pl/u9tx7u/ nie przeszkadza mi to w niczym więc już dalej nie kombinuje

modeli używam tych co są dostępne do podmienienia

jeżeli chodzi o skakanie to przy 150 fps ludek skacze inaczej, dłużej zatrzymuje się na glebie... przy 100 jest normalnie, zresztą tak było wcześniej jak się wpisało developer 1 i grało na tych 150 czy więcej fpsach

sensitivity u mnie bez zmian, nie ma przyspieszenia, windows xp.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
phoenix314nowy
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 27 Sty 2013

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 6:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uzyj
m_customaccel 1
m_customaccel_exponent 0
m_customaccel_max 0
m_customaccel_scale 0

daj znac ja gram na max 1 i scale 0

co do komendy -nomsaa wylacza multi sample anti aliasing w grze (czyli gra wygląda ladniej) to nie to co -noaafonts (tylko czcionki)

U mnie powyżej 100 fps wolniej się nie biega jest tak samo jak wcześniej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
THCBakus
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 10 Lip 2011

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 6:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gdzie dokladnie to sie wpisuje -nomsaa ? od wczoraj po zaktualizowaniu steama nie moge tego ogarnac, 15 fpsow w grze, nie da sie w ogole grac.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
skola
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 27 Mar 2006

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 7:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam problem, ponoć mowie jak robot przez micro, jak gram wychodzę do menu to moje cale menu jest na wpół przezroczyste, a litery w wyborze serwera to chińskie rozmazane znaki ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kamiuo
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 12 Kwi 2010

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 7:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

THCBakus napisał:
gdzie dokladnie to sie wpisuje -nomsaa ? od wczoraj po zaktualizowaniu steama nie moge tego ogarnac, 15 fpsow w grze, nie da sie w ogole grac.


W parametrach startowych. Steam- Biblioteka gier - prawym na cs - właściwości - parametry startowe

Nie wiem czy to mój schiz ale zauważyłem że gracze którzy mają pudełkową wersją gry narzekają na spowolnienia, 1000 fps, inna czułość myszy itp itd, a gracze którzy kupili sam kod np na allegro nie mają takich problemów bo mam tak jak miałem (w tym ja i paru znajomków z którymi wczoraj to porównywałem)


Co do tego skoku, który spowalnia to jest wina fps prawdopodobnie, zobaczcie sobie np fps_max 99 (coś słyszałem że taką trzeba ustawiać a nie fps_max 100, ale wiadomo na razie to plotki i wszystko wyjdzie w praniu.)

Tak samo z czułością myszy słyszałem że podobno poszedł o dwa w górę czy tam w dół. Nie mam jak porównać bo nie miałem problemu z tym. U mnie jest jak było.

Ogólnie moim zdaniem update jest na wielki plus ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
KLAN
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 09 Maj 2005
Klan: szukam klanu

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 7:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rozwiazal ktos juz problem zwolnienia myszki ?
gralem zawsze na sensie 1.2
teraz zeby sie obrocic to musze chyba z 10 razy po podkladce przeleciec
na wyzszym sensie tez to chodzi jakos inaczej, niby za szybko a to znow wolno :/
probowalem cos sie bawic tymi komendami ale nic nie pomaga

Cytat:
m_customaccel 1
m_customaccel_exponent 0
m_customaccel_max 0
m_customaccel_scale 0

_________________
SkiLL Medium
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Skype
K0SteK
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 07 Sie 2006

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 8:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam z myszką problem, że obojętnie jaki sens wpiszę zawsze jest ten sam, raz udało mi się przestawić na 50 i potem nie mogłem wrócić na mniejszy...res kompa dopiero pomógł i za nic w świecie nie mogę zmniejszyć sensa...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
envo
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 08 Mar 2010

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 8:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

teraz w menu mam 4 fps a w grze 30 wie moze czemu sie tak stało?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sheaker
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 07 Lut 2006

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 8:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zasłyszałem od kogoś że dobrze jest pousuwać stare pliki i foldery counter strike. Tak generalnie to każdemu polecam od nowa zainstalować całego steama i dopiero na to instalować CSa. Powpisywać te komendy które macie na początku i sporo problemów powinno zniknąć. Oczywiście nie wszystkie:)

Na przykład ja mam taki:
Wciąż raz mnie słychać a raz słychać jakby gadał R2D2 (robotic voice).
I kurwens jak wciskam szift (powolne chodzenie ) to automatycznie mi się gadanie załącza...
Dalej:
Usunąłem oba configi. wchodzę do gry a tu dupa, połowa komend została (np nick mój. A powinien być Player)


EDIT:
A więc beka jest taka że to co zbindujemy sobie na CAPSLOCKu automatycznie działa z SHIFTem. Zajebiście mi się to nie podoba.
Jest też tak że w deflautowym cfg nie mamy zbindowanego g jako drop.
_________________
NAJLEPSZE fragi ze scouta
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
LoboY
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 30 Sty 2003

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 9:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bo twoj nic nie zmienia sie wraz z usunieciem cfg
to zmieniasz w ustawieniach gry...
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy z Counter-Strike 1.6 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 1 z 10

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe