www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
Dziwny problem, WAN tak, LAN nie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Konfiguracja serwerów - Poradniki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KAPTUR
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 02 Cze 2003
Klan: cleaners

PostWysłany: Nie Maj 22, 2005 10:20 pm    Temat postu: Dziwny problem, WAN tak, LAN nie Odpowiedz z cytatem

Witam

Mam dziwny problem. Postawiłem server 1.6

version : 47/1.1.2.5/Stdio 2738 secure
tcp/ip : 10.1.3.2:27015
map : de_dust at: 0 x, 0 y, 0 z
players : 0 active (18 max)



I tak... ludzie z WANu mogą wejść, a ludzie z LANu dostają invalid user ID... Ludzie z LANu łączą się za pomocą zakładki LAN jaki WAN, ale nie daje to rezultatu.

Jak daje mu +ip [addr zewnetzrny] to wyawala mi błędy....
_________________
Pozdr.
Maciek
==[ http://forum.sopee.net ]==
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Google
Reklama




PostWysłany: Nie Maj 22, 2005 10:20 pm    Temat postu:

Powrót do góry
_KaszpiR_
Administrator
Administrator


Dołączył: 23 Maj 2002
Klan: Nova Team (nieaktywny), ale i tak nie gram w cs...

PostWysłany: Pon Maj 23, 2005 4:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a dajesz sv_lan 1 ?
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
KAPTUR
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 02 Cze 2003
Klan: cleaners

PostWysłany: Pon Maj 23, 2005 4:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie, sv_lan 0
_________________
Pozdr.
Maciek
==[ http://forum.sopee.net ]==
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Karpiu
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 01 Lut 2005
Klan: a co cie to?

PostWysłany: Czw Maj 26, 2005 11:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam też problem z siecią WAN

Przy próbie polaczenia sie z serwerem wyswietla sie komunikat
"Your steam ticket has expired" oraz okno do logowania. Posiadam
oczywiscie orginalne konto na steamie, nie mam najmniejszych problemow z polaczeniem sie na inne serwery. Moze ten serwer jest zle skonfigurowany?? ( cs.provider.pl:27015 ) Prosze o jakas wskazowke.
Z tego co czytalem w necie to problem z serwerami ktre sa w seici wan i trzeba sie jakos polaczyc przez zakladke w steami lan. Niestety nie widzi tego jako lokalny serwer ponieważ nie jestem z serverem na lanie.
_________________
www.misioo.eu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
trawiator
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 09 Sie 2004

PostWysłany: Czw Maj 26, 2005 11:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak jutro znajde troszke czsu to opisze wam dokladnie co jest grane [nawet z rysunkami :P ].
Problem WAN - Tak, LAN - Nie, jest stary ja steam ;]
_________________
Myśl rodzi herezję.
Herezja wymaga odkupienia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Karpiu
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 01 Lut 2005
Klan: a co cie to?

PostWysłany: Czw Maj 26, 2005 11:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki śliczne - mam nadzieje ze mi to pomoze
_________________
www.misioo.eu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
trawiator
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 09 Sie 2004

PostWysłany: Pią Maj 27, 2005 6:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak pisalem wyzej omawiam problem [bez rysunkow bo nie chce mi sie].

Na poczatek zalożenia:
- IP Servera: Wewnetrzne: 10.10.10.2 Zewnetrzne 123.123.123.12
- IP Graczy z LANu: 10.10.10.x
- Zewnetrzne IP ludzi z LANu: 123.123.123.10
- sv_lan 0

Gdy gracz loguje sie do sieci STEAM robi to z adesu 123.123.123.10 teraz przy probie wejscia na server gry jest widziany z IP 10.10.10.x. Steam w tym momecie glupieje [no bo jak? gracz jest zalogowany na jedno IP a probuje wejsc z innego wiec cos tu nie tak] i kaze sie ponmownie zalogowac. I znowu proces sie powtarza [tak w kolko].
To wyglada mniej wiecej tak:
Kod:
10.10.10.x <=> 123.123.123.10 <=> servery steam
/\
||
\/
10.10.10.2/123.123.123.12

Rozwiazaniem tego problemu jest ustawienie tak NAT'u zeby pakiety idace na server wychodzily "do internetu" po czym znow wracaly do kompa z serverem.
Czyli powinno byc tak
Kod:
10.10.10.x <=>123.123.123.10 <=>123.123.123.12
                     /\
                     ||
                     \/
            Servery steam


Mam nadzieje ze jakos jasno to wytlumaczylem [inaczej nie umiem :x ]
Podane tutaj adrest IP to tylko przyklady.
_________________
Myśl rodzi herezję.
Herezja wymaga odkupienia.


Ostatnio zmieniony przez trawiator dnia Sro Cze 28, 2006 12:17 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Karpiu
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 01 Lut 2005
Klan: a co cie to?

PostWysłany: Sob Maj 28, 2005 10:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki śliczne !!!!

Wszystko juz jest GOOD !
_________________
www.misioo.eu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
KAPTUR
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 02 Cze 2003
Klan: cleaners

PostWysłany: Sro Lip 27, 2005 3:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie pomogła zmiana NATowania
_________________
Pozdr.
Maciek
==[ http://forum.sopee.net ]==
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Konfiguracja serwerów - Poradniki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe