www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
zewnętrzne ip

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy z Counter-Strike 1.6
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Od!n
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Kwi 2005
Klan: SIODEMKA.org.pl

PostWysłany: Czw Kwi 07, 2005 8:50 pm    Temat postu: zewnętrzne ip Odpowiedz z cytatem

Witam, mam takie pytanie, wydaje mi sie ze to dobry dzial... mam radiówke jestem w sieci (wiem wiem bez zbędnych komentarzy, bo da sie grac ping 40-80, czasem w**** w kosmos tez sie zdarza) i jest taka sprawa.. mam tylko ip wew. a zew. jak wiekszosc ludzi w sieci... a gdybym sobie wykupil ip zew. to polepszylo by to pingi ?? wiem ze pingi zaleza od ilosci uzytkownikow w sieci itd. ale patzrac z punktu czysto tech. np. wczroaj bylo 10 osob na sieci radio. na wew. ip mialem 100 a dzisiaj tez 10 osob mam juz zew. ip i ping 50 ??? jest sens brac zew. do grania czy nie ?
_________________
SIÓDEMKA - CS1.6, CS:GO, CoD4 oraz BF3!
www.siodemka.org.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Google
Reklama




PostWysłany: Czw Kwi 07, 2005 8:50 pm    Temat postu:

Powrót do góry
bruzek
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 15 Sty 2004

PostWysłany: Czw Kwi 07, 2005 11:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak tak brac na rozum to raczej nie istotne jest jakie masz ip zewnetrzne czy wewnetrzne, pingi glownie zaleza od jakosci lacza, a nie od tego jakiej jest przepustowosci lub czy jest zewnetrzne czy wewnetrzne. Moim zdaniem nie ma sensu wykupywac zewnetrznego ip tylko do cs. Uprzedzam ze moge sie mylic bo raczej na radiowkach malo sie znam wypowiadam sie w odniesieniu do ogolu ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Od!n
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Kwi 2005
Klan: SIODEMKA.org.pl

PostWysłany: Pią Kwi 08, 2005 6:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bruzek napisał:
Jak tak brac na rozum
... no wlasnie to jest sieć radiowa i tu nie zawsze mozna wszystko brać na rozum ;)

ale jest takze sprawa portow i priorytetow ustawionych na nie... jesli sa ludzie w sieci... np. 100 osob.. i wszyscy maja jedno ip... to napewno admin ustawil tego ze najwyzszy priorytet maja strony bo najwieceij ludzi korzysta, pozniej jakies p2p a na koncu moga byc porty cs'a... nie piszcie zebym sie go zapytał :) bo pisalem juz kilkakrotnie i powiedzial ze to zrobi heh... a jesli mialbym zew. ip to powiedzmy wszystkie porty mialyby ten sam priorytet i wtedy jak bym nie przegladal strona ani nie sciagal p2p to bylby sam cs.. dobrze rozumuje ????
_________________
SIÓDEMKA - CS1.6, CS:GO, CoD4 oraz BF3!
www.siodemka.org.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Zbuj
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 03 Wrz 2002
Klan: {Meble}

PostWysłany: Pią Kwi 08, 2005 7:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wydaje mi się, że to nie jest sprawa zewnętrznego/wewnętrznego ip. przecież łącze będzie TO samo, będzie zamulać tak samo z tego co mi się wydaje. priorytety admin musiałby zrobić na głównym serwie, bo sam ipek chyba nie daje tak wielkich możliwości :)
ps. mogę się mylić :P
_________________
DZEEJOOx2 napisał:
nie musze nawet wiedziec jak grasz, bo na pewno zdecydowanie gorzej od moich kolegow
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Od!n
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Kwi 2005
Klan: SIODEMKA.org.pl

PostWysłany: Pią Kwi 08, 2005 10:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zbuj napisał:
ps. mogę się mylić :P


hehe nikt nie weżmie na siebie odpowiedzialnosci za te 10 zł miesiecznie ktore bede musial placic ?? :):):) ... no nic pogadam z adminem i zapytam sie jak jest z rezygnacja z tego i najwyzej wezme na miesiac.... ale jak ktos ma jeszcze cos do napisania to pisac :) !!
_________________
SIÓDEMKA - CS1.6, CS:GO, CoD4 oraz BF3!
www.siodemka.org.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ens0re
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 01 Mar 2004

PostWysłany: Sob Kwi 09, 2005 11:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja sie nie znam, ale chyba jak masz ip zew to łaczysz się z netem bezposrednio, a jak masz ip wew to jeszcze masz router i takie tam roznosci. Więc można wywnioskować co nie co jeśli chodzi o ping...


Peace!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Od!n
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Kwi 2005
Klan: SIODEMKA.org.pl

PostWysłany: Sob Kwi 09, 2005 11:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no tez mi sie tak wydaje ze to bardziej bezposrednio idzie :/ ... tak tez zrobie... thx... za pomoc... prosze moderatorow o nie zamykanie bo jak bede to mial i sprawdze to napisalbym co i jak :) .. oczywiscie jesli chcecie :P
_________________
SIÓDEMKA - CS1.6, CS:GO, CoD4 oraz BF3!
www.siodemka.org.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
trawiator
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 09 Sie 2004

PostWysłany: Sob Kwi 09, 2005 11:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ens0re napisał:
Ja sie nie znam, ale chyba jak masz ip zew to łaczysz się z netem bezposrednio, a jak masz ip wew to jeszcze masz router i takie tam roznosci. Więc można wywnioskować co nie co jeśli chodzi o ping...

tak czy siak bedzi szedl przez router. IP zewnetrzne w sieciach dziala mniejwiecej tak:
Kod:
   - po włączeniu, komputer danego użytkownika wysyła do serwera DHCP adres fizyczny kart sieciowej
   - serwer DHCP na podstawie tego adresu przydziela komputerowi wewnętrzny numer IP (np. 192.168.0.152)
   - użytkownik klika w przeglądace adres. np http://www.wp.pl
   - połączenie --wychodzi-- z komputera i --leci-- do routera Firmy
   - router Firmy na podstawie wewnetrznego numeru IP (192.168.0.152), przydziela połączeniu zewnetrzny numer IP (np 213.231.193.14)
   - połączenie dochodzi do serwera Wirtualnej Polski, który --widzi--, że przyszło ono z numeru IP, który przydzielił router Firmy 213.231.193.14.


Oczywiscie mozna zrobic ciutke inaczej z Zewnetrznym IP ale a czy siak pakiety beda szly ta sama droga. A co za tym idzie ping sie nie zmieni.
_________________
Myśl rodzi herezję.
Herezja wymaga odkupienia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Od!n
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Kwi 2005
Klan: SIODEMKA.org.pl

PostWysłany: Sob Kwi 09, 2005 11:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmm no tak... ale i tak zamowie przynajmniej p2p beda lepej chodzic.. a co do cs'a to tu jeszcze napisze...
_________________
SIÓDEMKA - CS1.6, CS:GO, CoD4 oraz BF3!
www.siodemka.org.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
vib
VIP
VIP


Dołączył: 21 Sty 2002

PostWysłany: Sob Kwi 09, 2005 11:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

generalnie to nie ma znaczenia czy masz zewnetrzne IP u siebie czy z puli nie publicznej - tak czy inaczej polaczenie przechodzi przez router (a raczej iles routerow) providera(ow) - wiec jakie masz IP nie ma roznicy - parametry glowne i tak sa ustawione u Twego dostawcy net-a
Oczywiscie, z jakis tam powodow posiadanie publicznego IP moze byc lepsze (nie bede tu wymienial zalet - chodzi glownie o mozliwosci uruchamiania wlasnych uslug publicznych, sieci p2p, komunikatory itp), z drugiej strony host jest bardziej narazony na ataki z zewnatrz (szczegolnie przy IPku stalym) i wymaga lepszych zabezpieczen)

Pzdr.
vib

update - hehe pilem kawe jak to pisalem, widze ze juz koledzy zdazyli przez ten czas wytlumaczyc o co chodzi :P
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Od!n
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 06 Kwi 2005
Klan: SIODEMKA.org.pl

PostWysłany: Sob Kwi 09, 2005 12:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie no spoko... zabezpieczam sie :) :P ... thx all 4 help... Nara :)

update: faktycznie to nie polepszyło pingu ale p2p chodzi super :P ... można zamknąć temat :)
_________________
SIÓDEMKA - CS1.6, CS:GO, CoD4 oraz BF3!
www.siodemka.org.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy z Counter-Strike 1.6 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe