Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dreweuro98 Pierwszak

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Google Reklama
|
Wysłany: Czw Gru 12, 2013 8:59 pm Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BestEarl1438 Pierwszak

|
Wysłany: Czw Gru 12, 2013 10:05 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem Ford.
Ostatnio zmieniony przez BestEarl1438 dnia Czw Lut 05, 2015 12:19 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Basiks Pierwszak

|
Wysłany: Sro Gru 18, 2013 11:52 am Temat postu: |
|
|
A według mnie Audii i BMW:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gondro Pierwszak

|
Wysłany: Sob Gru 21, 2013 12:48 pm Temat postu: |
|
|
Ja marzę o Fordzie Mustangu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
epiphone Użytkownik

|
Wysłany: Wto Gru 24, 2013 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Tak na prawdę to zależy do czego się auto używa. Ja codziennie dojeżdżam 120 km do pracy (w 2 strony). Szkoda by mi było kasy na paliwo gdybym miał auto z mocnym silnikiem. Co innego jak autem jeździsz mało km w miesiącu. Wtedy możesz sobie kupić fajną brykę i spalanie większego znaczenia nie ma. Jeśli używasz samochodu jako środka transportu a nie zabawki to wtedy koszty już ogrywają rolę.
Poza tym kupować używane auto... ok rozumiem tych którzy kupują roczne samochody. Jestem w stanie zrozumieć tych, którzy kupują 2-3 letnie bo tną koszty. Ale za cholerę nie zrozumiem tych, którzy kupują 8-10-+ letnie samochody tylko dlatego że mają znaczek BMW lub Audi a było by ich stać na samochód dużo nowszy innej marki. _________________ z plebsem nie rozmawiam :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
delano. Redakcja CS.PL

|
Wysłany: Sro Gru 25, 2013 1:36 am Temat postu: |
|
|
Stary, mając 40k do na auto wolę kupić sobie kilkuletnie BMW, które jeździ i wygląda, niż nową Kie czy inne gówno tylko dlatego, że jest nowe. _________________ dostosuj podpis do regulaminu |
|
Powrót do góry |
|
 |
epiphone Użytkownik

|
Wysłany: Sro Gru 25, 2013 12:06 pm Temat postu: |
|
|
+ wygląd? BMW ładnie się prezentuje ale jak dla mnie, inne samochody prezentują się jeszcze ładniej. To jest kwestia gustu więc nie oceniam.
+ jakość? - BMW stoi na wysokim poziomie, ale są tez inne samochody, które również są bardzo mało awaryjne.
+ osiągi - jeśli ktoś chce mieć mocne auto to są fajne cacka jak Mazda 3 MPS, Ford Focus RS itd.
Inne samochody to nie "gowno" tylko dlatego, że nie mają znaczka BMW :-)
Mi się z tego zawsze chciało śmiać. W niemczech społeczeństwo jest generalnie bogatsze a ludzie sobie kupują np Skody, VW itd. W Polsce kogoś nie stać, to kupi sobie 10-20 letniego szrota byleby tylko miał znaczek BMW czy Audi.
Oczywiście są ludzie którzy potrzebują mieć wygodne auto, bo jadą w dalekie męczące trasy a na nowy samochód ich jeszcze nie stać. Ale ile tak na prawdę w Polsce jest osób, które dokonują optymalnego wyboru przy zakupie samochodu? Bardzo mało. Większość kupuje oczami i z myślą "będę się lansował". _________________ z plebsem nie rozmawiam :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Orda Pierwszak

|
Wysłany: Pon Sty 06, 2014 12:16 pm Temat postu: |
|
|
Jest BMW - jest "szpan", jak niektórzy powiadają  |
|
Powrót do góry |
|
 |
delano. Redakcja CS.PL

|
Wysłany: Wto Sty 07, 2014 11:41 am Temat postu: |
|
|
Niektórzy, czyli ci którzy sami by chcieli, a nie mogą sobie pozwolić  _________________ dostosuj podpis do regulaminu |
|
Powrót do góry |
|
 |
epiphone Użytkownik

|
Wysłany: Pią Sty 10, 2014 7:37 am Temat postu: |
|
|
Orda napisał: | Jest BMW - jest "szpan", jak niektórzy powiadają  |
To niestety taka polska wiejska mentalność. Bardzo dużo młodych kierowców kupuje BMW, żeby się popisywać. Nie liczy się stan techniczny, wiek, przebieg tylko to, żeby pisało "BMW" i żeby silnik był jeszcze w miarę sprawny.
delano. napisał: | Niektórzy, czyli ci którzy sami by chcieli, a nie mogą sobie pozwolić  |
To jest temat rzeka tak na prawdę. Wszystko zależy jakimi wyznacznikami kierujesz się określając, czy kogoś na coś stać.
Są ludzie którzy po prostu srają kasą, więc dla nich zakup nowego samochodu to jakiś znikomy procent budżetu.
Są też tacy, którzy np po powrocie z UK kupują sobie wypasiony samochód za praktycznie większość zarobionych pieniędzy tylko po to, żeby pokazać sąsiadom "patrz, dorobiłem się"
Są też tacy, którzy mają w miarę przyzwoitą pracę w kraju ale praktycznie cała ich wypłata idzie na utrzymanie/spłatę samochodu.
Dlatego twoja teoria jest bardzo bardzo naciągana  _________________ z plebsem nie rozmawiam :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
France90 Pierwszak

|
Wysłany: Sob Sty 18, 2014 11:56 am Temat postu: |
|
|
Polecam Punto (starszą wersję) sam posiadam i praktycznie bezawaryjne
Ostatnio zmieniony przez France90 dnia Pią Lut 21, 2014 8:40 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
nimRo Użytkownik

|
Wysłany: Pon Sty 20, 2014 9:22 am Temat postu: |
|
|
Samochód firmowy - najlepsza marka na świecie !
Koniec, kropka. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zw1d Użytkownik

|
Wysłany: Pon Mar 10, 2014 11:01 pm Temat postu: |
|
|
delano. napisał: | Niektórzy, czyli ci którzy sami by chcieli, a nie mogą sobie pozwolić ;) |
Mod w dresie. _________________ ...beware the friendly stragner... |
|
Powrót do góry |
|
 |
delano. Redakcja CS.PL

|
Wysłany: Czw Mar 13, 2014 10:50 pm Temat postu: |
|
|
W domu nie mam ani jednej pary dresów. Po prostu jestem wielkim fanem bmw i boli mnie nagonka na markę. Stereotyp jest mocny, bo rzeczywiście wśród kierowców bmw zdecydowana większość do kretyni, łyse pały etc  _________________ dostosuj podpis do regulaminu |
|
Powrót do góry |
|
 |
gib Moderator

|
Wysłany: Sob Mar 15, 2014 9:37 am Temat postu: |
|
|
Na moje e39 nie mam co narzekać, wygodna, prowadzenie git, dynamika też, wielkiego apetytu na paliwo nie ma (3.0d), 3-4 os. z bagażem na tygodniowe wakacje spoko sie mieszczą...ale w niedługim czasie zmieniam na e65 - może do najpiekniejszych nie należy - szczegolnie tył, ale za to środek ... fiu fiu, pozatym mam dogodny deal na nią. Jak zanabęde pochwale sie  _________________ gibek @ sk
szron na butelce |
|
Powrót do góry |
|
 |
|