www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
Mało fps ?! już nie ! ,oraz przydatne bindy,aliasy do Cs:s
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Kompendium wiedzy o CS:Source
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kllz
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 24 Sie 2004

PostWysłany: Wto Sie 30, 2005 11:15 am    Temat postu: Re: Mało fps ?! już nie ! ,oraz przydatne bindy,aliasy do Cs Odpowiedz z cytatem

wiQi napisał:
Kolor celownika zmienia się gdy ty strzelasz:
Kod:

alias +kolor "+attack; wait; adjust_crosshair"
alias -kolor "-attack; wait; adjust_crosshair"

bind "MOUSE1" "+kolor"



A znasz taki skrypt, zeby się kolor celownika zmieniał, jak on strzela? :D :D :D

wiQi napisał:
Gdy ty przeładowujesz magazynek twoja drużyna dostaje informacje o przeładowaniu

wiQi napisał:
Gdy ty robrajasz bombe twoja drużyna jest o tym informowana

wiQi napisał:
Gdy ty podkładasz bombe twoja drużyna jest o tym informowana


:D :D :D
_________________

:D
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Google
Reklama




PostWysłany: Wto Sie 30, 2005 11:15 am    Temat postu:

Powrót do góry
Shooker
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 15 Lip 2005

PostWysłany: Wto Sie 30, 2005 3:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystkie bronie w prawej ręce, a noż w lewej
Kod:

bind "1" "slot1; cl_righthand 1"
bind "2" "slot2; cl_righthand 1"
bind "3" "slot3; cl_righthand 0"
bind "4" "slot4; cl_righthand 1"
bind "5" "slot5; cl_righthand 1"
bind "6" "slot6; cl_righthand 1"
bind "7" "slot7; cl_righthand 1"
bind "8" "slot8; cl_righthand 1"
bind "9" "slot9; cl_righthand 1"

to mi niedziala:/jak nacisne klawisz "3" czyli noz to juz potem wszystkie bronie mam w lewej:|
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sentinel
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 05 Lip 2005
Klan: brak ;((

PostWysłany: Wto Sie 30, 2005 4:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też to miałem
Bind się raczej nie sprawdza
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Shooker
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 15 Lip 2005

PostWysłany: Sro Sie 31, 2005 12:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jest jakis kozak co zrobi to dobrze:D?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Chrzan
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 24 Gru 2004

PostWysłany: Sob Wrz 03, 2005 11:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

polecam też programik css toolz 1.5 --> http://www.cs-source.nl/index.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=11
_________________
strzelaj z głową celuj w łeb
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kllz
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 24 Sie 2004

PostWysłany: Wto Wrz 06, 2005 7:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cl_lw "1" :D

to jest wasz "skrypt" na bronie w prawej a nóż w lewej ręce (jeśli na odwrót to cl_righthand 1 / 0 i po sprawie) :D
_________________

:D


Ostatnio zmieniony przez kllz dnia Nie Paź 02, 2005 1:55 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
sone
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 30 Maj 2005
Klan: SLU

PostWysłany: Sob Paź 01, 2005 11:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, przy kilku konfigach fps wzrsta ale widać straszne drobne pixele na mapie, nie wiem jak to dokładnie nazwać, chyba tak jak napisałem "pixele". Chciałbym wiedzieć która komenda za to odpowiada bo tylko to chciałbym poprawić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
kllz
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 24 Sie 2004

PostWysłany: Nie Paź 02, 2005 1:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

prawdopodobnie chodzi Ci o komendę gl_picmip (im wyższa wartość, tym gorsza jakoś tekstur) :D :D :D

Daj na 0 to będzie normalnie :D

Może to być też komenda gl_texturemode (jest 6 wartości, kiedyś tu gdzieś były opisane - poszukaj na boardzie ;) )
_________________

:D
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
desperado485
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 07 Wrz 2005

PostWysłany: Sro Paź 12, 2005 1:23 pm    Temat postu: Re: Mało fps ?! już nie ! ,oraz przydatne bindy,aliasy do Cs Odpowiedz z cytatem

Rav3N napisał:
Cytat:

--------------------------------------------------------------------------------
Gdy ty przeładowujesz magazynek twoja drużyna dostaje informacje o przeładowaniu:
Kod:

alias reload "+reload; say_team Przeładowuje magazynek osłaniać mie"
bind "r (albo inny klawisz którym robicie Reload)" "+reload"

--------------------------------------------------------------------------------


Chyba powinno byc:
alias reload "+reload; say_team Przeladowuje magazynek oslaniac mnie"
bind "r (albo inny klawisz którym robicie Reload)" "reload"

bez polskich liter i "reload"


Moim zdaniem powinno być tak:

alias reload "say_team Przeladowuje magazynek oslaniac mnie"
bind "r" "+reload; reload"

Bo uciazliwe jest jak po kazdym nawet pojedynczym strzale automatycznie Ci robi reload :)))

Pozdro...
Szczegolnie dla stalych bywalcow z F12 :)))
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
ProblematycznyFacet
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 02 Paź 2005

PostWysłany: Wto Lis 08, 2005 5:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ma ktoś cfg z myślą o GF 2 MX?
Tak wiem, do dupy i nie wiele sie da... Ale moze jednak?
Bo ja mam 17 fpsow i mnie to nie kreci |:<
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
s! <owned>
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 24 Paź 2005

PostWysłany: Wto Lis 08, 2005 7:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ProblematycznyFacet napisał:
A ma ktoś cfg z myślą o GF 2 MX?
Tak wiem, do dupy i nie wiele sie da... Ale moze jednak?
Bo ja mam 17 fpsow i mnie to nie kreci |:<

Ojj... Trudno będzie Ci wyciągnąć więcej fps. Ustaw wszystko na low detale. 640x480 rozdzielczość.
Pozdrawiam.
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dWk
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 02 Maj 2005

PostWysłany: Sob Lis 19, 2005 11:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

athlon 2500 , gf x 5200 128 mb ,ram 256 :) . Co najlepsze zeby zwiekszyc fpsy ? . Jestem po formacie
_________________
j3st3m pr0?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
8 Ball
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 25 Paź 2005

PostWysłany: Pon Lis 21, 2005 2:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam prośbę dotyczącą skryptów. Potrzebuje następujących skryptów:

1. Screenshot bez dodatkowych elemętów na ekranie jak hud, celownik itd (ten co jest podany w 1 poscie nie hula)

2. Nagrywanie demek pod jednym klawiszem np F12 (naciskam F12 zaczyna nagrywać sie demo naciskam F11 zatrzymuje , naciskam znowu F12 nagrywa sie nowe demko ale stare zostaje i tak dalej i tak dalej)

3. Pod jednym klawiszem zmiana spraya na innego (np gdy wcisne F9 obezne spray zmieni sie na inny a gdy nacisnę jeszcze raz powróci do poprzedniego)

POZDRAWIAM
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
thenap
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 30 Paź 2005

PostWysłany: Pią Lis 25, 2005 12:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ja mam dobry sprzet??

intel celeron D 3.06 Ghz
512 ram
GF 6600 GT


Bo gra mi przycina :(( Zmniejszenie rozdzielczosci i detali nie pomaga :( gra niby chodzi plynnie mam srednio 60-80 fps ale momentami jak jest akcja albo pojawiaja sie slajdy i spadam mi nawet do 0 fps :(( moze uzywam jakies zlej komendy ktora zamiast przyspieszac zmniejsza mozliwosci mojej karty graficznej?? np. mat_dxlevel <- co to daje?? help!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Atomic Teddy-Bear
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 24 Sie 2005

PostWysłany: Czw Gru 01, 2005 8:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam

Chcialbym sie dowiedziec ile fps wyciagnie moj sprzet:
AMD Athlon™ XP 1700+, 1473MHz, 256KB .:. 12(RAM12) usage: 179/512MB .:. 12(GFX12) RADEON 9100 SERIES, 12(Display12) 1024x768/32bit/75Hz
Windows XP Home Edition, Dodatek Service Pack. 1 29.7GB/37.2GB

I o ile wiecej z 728 mb Ramu i Gigabyte Radeon 9600 pr0
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Kompendium wiedzy o CS:Source Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 2 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe