www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
[AMXX] M_Antirusher 2.1
Idź do strony 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Konfiguracja serwerów HL1 [CS 1.6 CS:CZ]
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MiczuPL
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 16 Mar 2007

PostWysłany: Nie Gru 02, 2007 11:09 pm    Temat postu: [AMXX] M_Antirusher 2.1 Odpowiedz z cytatem

Panie i panowie, oto dumnie prezentuje wam:

M_Antirusher 2.1

Całkowita kontrola nad plugiem, można osiągnąć przez 1 prostą Komendę:
say /antirusher_menu



1. Antirush cvar control - zmienianie wszystkimi cvarami nie związanymi z karaniem graczy [ADMIN_CVAR wymagany]

2. Antirush Punishments - wszystko zwiazane z karaniem graczy [ADMIN_CVAR wymagany]

3. Antirush Zone Creator - tworzenie, edytowanie, usuwanie, zapisywanie nowych stref rashu [ADMIN_RCON wymagany]


To powinno wystarczyć, ale oto dane dla staromodnych:


amx_antirusher_action 0|1|2|3|4|5|6|7|8|9|10
0 - upomnienie słowne
1 - obniżanie hp 10-krotności wartości w ciągu 1 sekundy [polecam liczbę miedzy 2-10)
2 - zabija każdego w strefie
3 - kikuje rashera
4 - banuje rashera
5 - spowalnia rashera
6 - Oślepia gracza kolorowymi flashami - ok 2-3% widoczności zostaje
7 - pole siłowe (blokuje dostęp do strefy)
8 - otwarcie ognia w strefie rashu zabija
9 - Utrudnia w niezwykle skuteczny sposób celowanie
10 - Zabiera rasherowi kasę a w razie jej braku życie

Add. amx_antirusher_action 10:
cvars:
amx_antirusher_cash [liczba] - ilość kasy (x10) zabieranej w ciągu 1 sekundy (domyślnie 50)

amx_antirusher_cash_end [0-5] - 0 to gdy kończy się kasa to biega się bez konsekwencji, liczby od 1-5 to zabiera ci hp zamiast kasy, gdy "1" to 1/25 kasy co powinno wziąść, a gdy "5" to zabiera tyle hp co kasy powinno brać.

amx_antirusher_sound 0|1 -(nie umieszczam dzwiekow, gdyz sa to dzwięki z HL, a ze Cs jest modem HL to sami wiecie
0 - nie puszcza dzwięku w razie rashu
1 - puszcza dzwięk w razie rashu (domyślne ustawienie)

amx_antirusher_sound_mode 0|1 - ile osób słyszy dźwięk rashu
0 - tylko rasher (domyślne)
1 - Cały serwer

amx_antirusher 0|1 - czy plug ma być włączony lub nie (domyślnie 1)

amx_antirusher_slap - zabiera 10x hp w ciągu 1 sekundy (patrz wyzej)

amx_antirusher_time - jak długo nie wolno rashowac

amx_antirusher_immunity - czy immunitet chroni przed karami (domyslnie 0)

amx_antirusher_warn 0|1 - czy granice rashu maja byc widoczne dla graczy (domyslnie 1)

amx_antirusher_freq - czestotliwosc sprawdzania czy ktos rashuje (domyslnie 0.1)

amx_antirusher_zasady 0|1 - czy komenda /zasadymapy ma dzialac (domyslnie 1)

Dla wymagajacych:
Kod:
register_cvar("Antirusher", "2.0",FCVAR_SERVER)
register_cvar("amx_antirusher","1")
register_cvar("amx_antirusher_sound","1")
register_cvar("amx_antirusher_sound_mode","0")
register_cvar("amx_antirusher_warn","1")
register_cvar("amx_antirusher_slap","3")
register_cvar("amx_antirusher_time","60.0")
register_cvar("amx_antirusher_freq","0.1")
register_cvar("amx_antirusher_action","1")
register_cvar("amx_antirusher_cash","50")
register_cvar("amx_antirusher_cash_end","2")
register_cvar("amx_antirusher_immunity","0")
register_cvar("amx_antirusher_zasady","1")


komendy:
say /zasadymapy - wyswietla zasady dla obecnie granej mapy

Gdzie umiescic rush.cor?
"\configs\antirusher\rush.cor"
(teoretycznie jak ma sie amxx lub amx to wzoca sie do configs swojego moda).

W rush.cor na jednej mapie moze byc 6 granic rashu.

W razie problemow prosze sprawdzic logs czy nie ma tam informacji o bledzie.

Jesli jest ktos chetny do testow dla starego AMX'a to nich da mi PM.

http://rapidshare.com/files/77129036/M_Antirusher_2.1b.rar.html
http://s006.wyslijto.pl/index.php?file_id=18868928288971426122
http://www.speedyshare.com/790201285.html

PS. Granice z AR 1.4 dzialaja w 2.0, ale granice dla obu teamow (XX) z wersji 2.0 dzialaja w wersji 1.4 tak jakby XX bylo T (kara tylko terro).

PS2. Kolejne drobne usprawnienia, optymalizacjie, czyli wszysko co dla was dobre :P [wersja 2.1] Linki zostaly podmienione na nowe, wiec mozna sicagac z tego posta 8)

PS. Wersja 2.0:
http://s008.wyslijto.pl/index.php?file_id=35436417094189540999
Jak komos nie dziala 2.1 niech sciagnie ja i nich opisze dokladnie problem. Nie mam dosc maszyn (tylko 1) by sprawdzic wszysko samemu.

Antirusher 2.4


Ostatnio zmieniony przez MiczuPL dnia Czw Mar 27, 2008 9:28 am, w całości zmieniany 8 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Google
Reklama




PostWysłany: Nie Gru 02, 2007 11:09 pm    Temat postu:

Powrót do góry
nemore
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 18 Wrz 2007
Klan: Cyber-netic / nizależny Xrazzor

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 12:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rewelacja!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Zuko
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Lut 2004
Klan: f0d

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 1:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wstaw plugin na forum AMXX
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
MiczuPL
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 16 Mar 2007

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 8:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam taki plan, ale chce najpierw wprowadzic multilanguage, a poza tym bede musial sie pogadac z gosciem od walkguarda, bo od niego brałem wzorzec do tworzenia wlasnych stref.

Poza tym wypadalo bym napisal komentarze w samym .sma komentarze po ang. wiec tez troche mi to zajmie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adrix88
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 24 Lut 2006

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 9:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czemu nie ma sma ; >.
_________________
Counter strike 1.6vegas
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Borek41
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 23 Lip 2005
Klan: HA FRB-Wilczy Szaniec-

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 12:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i rewelacyjny plugin , wniosłeś ogromny wklad w scene CS .
Plugin dziala wysmienicie tworze i zapisywanie stref jest poprostu teraz przyjemnoscia
Dla mojego servera TP , i dla graczy strefy moge zmienic wedlug ich zalecen , aby temy mialy zawsze wyrownane szanse .
Reszte opcji potestuje sobie na spokojnie
Jeszcze raz wielkie BRAVO MICZU !!!!!!
Robota wykonana perfekt
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
makrosatnet
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 19 Wrz 2007
Klan: Suppressors

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 12:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wytłumacz dokładnie jak tworzyć strefy Raszu Dla Druzyn Proszę cię
Korzystam z tego pluga ale nie wiewm jak strefy robić
_________________
Mordownia & SexTeam RulleZ
Zapraszam
www.mordowniatp.info
www.forum.mordowniatp.info
Wejdz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
nemore
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 18 Wrz 2007
Klan: Cyber-netic / nizależny Xrazzor

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 2:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Prosta sprawa.. Dajesz na towrzenie własnych granic. potem naciskasz 1 i wybierasz które sciany mają być poszerzane.. nastepnie 2 i 3 rozciagasz 4-5 zmiejszasz sciane.. zapisujesz i masz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
the Game.
Mieszkaniec boarda
Mieszkaniec boarda


Dołączył: 25 Maj 2007

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 2:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest to kontynuacja pluginu który podał Rzeźnik ?
M_AntiRusher - M_ od Miczu? :>

MiczuPL napisał:
PS. Nie bede ukrywał, ze licze na przyklejenie tematu :)

Jak najbardziej za ;]
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
MiczuPL
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 16 Mar 2007

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 5:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli masz namysli, ze to jest obiecywana przez Rzeźnika wersja 2.0 ze starego amx'a, to nie jest to ;)

Co do M_ to zgadles, ale powod jego wprowadzenia jest tez taki, zeby po prowadzeniu wersji 2.0 ( :lol: ) z amx'a to by sie nie mylily.

A tak poza tym to jest to kontynuacja 1.4 by B@ku and Rufik (bardziej kontynuacja i rozwiniecie pomyslu), chociaz 20x łatwiej znalesc nowa rzecz niz znalezc nie zmieniona czesc od ich wersji.

PS. Dziekuje za przklejenie tematu :)

PS2. Jak znajde odrobinke czasu to napisze szybki poradnik tworzenia stref rashu :>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adrix88
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 24 Lut 2006

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 5:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie go testowałem i muszę powiedzieć że dobra robota. Myślę że najlepszym ograniczeniem rushu w tym pluginie jest te pole siłowe. Wielkie GJ.

P.S: Za zgodą MiszczuPL, podlinkowałem plugin na swojej stronce.
http://cs.bitmar.net/?page_id=57

Pozdrawiam
_________________
Counter strike 1.6vegas
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
botpl
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 08 Paź 2005

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 9:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

możesz opisać tworzenie granicy raszu bo nie mogę tego coś ogarnoć :/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MiczuPL
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 16 Mar 2007

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 10:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PS. Jutro to edytuje i dam porzadne z obrazkami :P i lepszym opisem.

Wchodzisz do menu edytowania i tworzenia stref, wybierasz kogo ma karac za rash (xx - oba teamy, CT- CT, T - Terro).

Jesli nie ma na mapie granic to tworzysz nowa w przyblizonym miejscu gdzie ma byc. Potem rozszerzasz granice az pokryje upragniony obszar, wracasz do menu gdzie byl wybur tworzenia nowych stref (przez guzik 9. ?) i zapisujesz - jak nie zapiszesz i wyjdziesz z menu wszystko przepadnie :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
botpl
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 08 Paź 2005

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 10:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale gdzie sie te strefy zapisuja ?? bo zrobie strefy zapisze nibt wszystko oki restart mapy i stref nie mam ??
co mm zrobic
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MiczuPL
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 16 Mar 2007

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 10:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

botpl napisał:
ale gdzie sie te strefy zapisuja ?? bo zrobie strefy zapisze nibt wszystko oki restart mapy i stref nie mam ??
co mm zrobic


Sprawdz logi serwera, czy nie ma jakis komunikatow od M_Antirushera - najczęszcze bledy sam plug wykrywa ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Konfiguracja serwerów HL1 [CS 1.6 CS:CZ] Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 1 z 16

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | interTOP
Linki: Anty CS Laura Pausini Fotograf na wesele Zdjęcia reklamowe