www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  
Problemy i pytania o FPS!
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy z Counter-Strike: Source
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
klux
Moderator
Moderator


Dołączył: 27 Paź 2003

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 10:19 pm    Temat postu: Problemy i pytania o FPS! Odpowiedz z cytatem

W tym temacie zgłaszajcie swoje problemy z fps, wraz z dokładnym opisem oraz konfiguracją sprzętową itp. Będziemy się starali Wam pomóc.
_________________


Ostatnio zmieniony przez klux dnia Sro Gru 10, 2008 8:52 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Google
Reklama




PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 10:19 pm    Temat postu:

Powrót do góry
maus
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 28 Wrz 2007

PostWysłany: Sob Maj 17, 2008 1:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moj komp:
1700+
512ramu ddr
radek 9550
CS:Source Steam
fps : 14-30 zalezy gdzie na respie czasem ponizej 10
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
klux
Moderator
Moderator


Dołączył: 27 Paź 2003

PostWysłany: Sob Maj 17, 2008 2:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

troche malo ramu, a i grafika nie za mocna (chociaz ja na niej osiagam 50-110 fps). procek jaki dokladnie?
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
gruchacz
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 04 Kwi 2008

PostWysłany: Sob Maj 17, 2008 10:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój komp:

AMD Sempron 3500+ 2.0 GhZ
Płyta głowna: Asus M2NC51-AR (Hematite-XL)
Ram: 896 RAM DDR2
Grafa: GeForce 6150 LE (zintegrowana)
CS:S (Steam)

fps: okolo 35, w akcji spada ponizej 30
wylaczone AA, rozdzielczosc 800-600, bez zadnych Hihg fps configow
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DziQ WiecznY Łowca
Moderator
Moderator


Dołączył: 22 Sie 2006

PostWysłany: Nie Maj 18, 2008 10:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gruchacz - sprzedaj ram i kup jedną kość 1 gb. Ogólnie mój kumple na podobnym sprzęcie nie kiedy ma 50 fpsów, ale nie wiem czy on jakiegoś h-f nie ma :P .

Zintegorwana karta - tutaj może tkwić twój problem. Myślę, że jak byś kupił jakąś kartę lepszą i płytę główną dużo by Ci pomogło... A wydatek ok 300 zł, tak na oko oczywiście :P .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
own3d1994
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 20 Lut 2008

PostWysłany: Nie Maj 18, 2008 10:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no ja tez mam jakis problem :p tyle samo na high ustawieniach 1024:... i na low detalach 1024:...

Procek: intel pentium dual core 1.6
Ram:dwie kosci 512mbddr2
karta:gf 8400gs zintegrowana 256mb

no i to all
fps na spawnie:85-90
fps akcja: 40-60
w smoke:40
jak ide i nic nie strzela nic sie nie dzieje z teamem 6 osob:70fps

co zmienic albo co zrobic na wiecej fps??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Maly1994
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 15 Mar 2008

PostWysłany: Nie Maj 18, 2008 11:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

procesor: Intel Pentium 4, 3080 MHz (23 x 134)
Plyta główna : gigabayte 945P-S3
Ram: 2048 MB (DDR2 SDRAM)
Karta graficzna : NVIDIA GeForce 7600 GT (256 MB)
mam od 30 do 60 fps :( |:<
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maus
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 28 Wrz 2007

PostWysłany: Nie Maj 18, 2008 2:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maus napisał:
moj komp:
1700+
512ramu ddr
radek 9550
CS:Source Steam
fps : 14-30 zalezy gdzie na respie czasem ponizej 10

Procek amd ;P ten z tej serii bardzo podatnej do kręcenia zapomniałem jak nazwa leciała chyba throunbord czy cos takiego
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
barT.
Użytkownik
Użytkownik


Dołączył: 08 Cze 2007

PostWysłany: Nie Maj 18, 2008 2:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ile bym wyciągnął na takim sprzęcie:

Intel Core 2 E2200
2x1GB
GeForce 8800GT
Foxconn P35A-S
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DziQ WiecznY Łowca
Moderator
Moderator


Dołączył: 22 Sie 2006

PostWysłany: Nie Maj 18, 2008 3:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeśli masz kupować taki słaby proc to szkoda 8800 GT, na taki coś... Lepiej kup 8800 gts i kup np. E6550 :P . Fps będzie nie wiele, bo procek słaby... No i zależy na jakiej rozdziałce grasz. Bo ja np. mam E6550, 8800 GT i 2 GB ramu i przy rozdziałce 1680x1050 fps spadają mi nie kiedy nawet do 80 :P . Raz na inferno w smoke miałem 30 :lol: ... Ale to raczej wyjątkowe sytuacje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Fartuch`
Moderator
Moderator


Dołączył: 15 Lip 2006
Klan: nie oglądam

PostWysłany: Nie Maj 18, 2008 4:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

barT. napisał:
ile bym wyciągnął na takim sprzęcie:

Intel Core 2 E2200
2x1GB
GeForce 8800GT
Foxconn P35A-S
Na tym zestawie będą spadki.

Zmień proca bo ten jest słaby do tej gry. Na tej płycie się łatwo kręci więc kup E6400 lub E8200 i podkręć do 3.2GHz lub 3.6GHz a wydajność odczujesz :)
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gruchacz
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 04 Kwi 2008

PostWysłany: Nie Maj 18, 2008 5:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kup E7200

najlepszy proc z tej kategorii cenowej (cozywiscei E8200 i E8400 sa lespze ale as drozsze o 200 zł)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
S1EJU
Pierwszak
Pierwszak


Dołączył: 04 Mar 2008

PostWysłany: Nie Cze 01, 2008 11:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mój sprzęt:

Intel Core Duo @ 4400
1 giga ramu
karta 8600 GTS
no i Vista - tu może być przyczyna, że mam mało fps w source ? bo w sumie Vista zżera ponad 55% ramu...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
DziQ WiecznY Łowca
Moderator
Moderator


Dołączył: 22 Sie 2006

PostWysłany: Nie Cze 01, 2008 4:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokup 1 gb ramu i będzie lepiej. No i minusem jest proc... Jakbyś zmienił na chociaż E6550 to był by gites, oczywiście jeśli Twoja płytka główna na to by pozwoliła.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
klux
Moderator
Moderator


Dołączył: 27 Paź 2003

PostWysłany: Wto Cze 03, 2008 5:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z vista bywa roznie, ja na drugim kompie z vista mam wiecej fps niz tutaj (w obydw gb ramu, podobna specyfkikacja)

teraz moj problem
AMD Athlon 64 dual core 4200+
1 gb ram
Radeon x1550
w csie rodzialka 800x600, wiekszosc rzeczy w opcjach graficznych ustawiona na niskie lub srednie.

zazwyczaj fpsy utrzymuja sie na poziomie 70-80 fps, czasem ponad 100. jednak czasami zdarzaja sie spadki fps do 40-50 , szczegolnie na tych bardziej wymagajacych mapach. imo z tego sprzetu powinienm wyciagac wiecej fps (wiem, ze radki nie trzymaja fps, ale..)
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Problemy z Counter-Strike: Source Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
Strona 1 z 11

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© 1999-2012 Counter-Strike.PL Sebastian Kasperek | Rosi CMS © MD Software | Linki: Zdjęcia reklamowe