www.counter-strike.pl
FAQ  Szukaj  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj 
[FILM] I Am slize
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Filmy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wombatz
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 7:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aż boję się zapytać, slize, wiesz do czego służy w Vegasie ten dupny suwak dźwięku z napisem 'Master', prawda?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Google
Reklama

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 7:06 pm    Temat postu:

Powrót do góry
slizeBlumert
Użytkownik
Użytkownik

Klan: Creative-movies

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 7:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak wiem. Nie uzywam go. Bez ironii plz !!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
MuMiN50
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 8:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dla mnie ten film zbytnio nie ma klimatu...
Powrót do góry
lsn
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 9:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie nie zartuje ten film wypadl pod wzgledem klimatu nawet gorzej niz polish super players ogolnie jest slabszy od poprzednikow
wombatz
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 9:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

slizeBlumert napisał:
Tak wiem. Nie uzywam go. Bez ironii plz !!!!

a dobrze wiesz, że powinieneś, żeby ludzie nie wypisywali później żadnych złotych myśli typu "omg czym Ty zgrywałeś te odgłosy broni :O" :)

intro z gatunku 'bezsensownych freelooków', ale co tam : D jest bardzo dobre tempo, świetny synch (mimo że to tylko same kamery) kolory jak najbardziej adekwatne do samej istoty intro, kilka ciekawych efektów, które wyskakują znienacka tu i ówdzie i ta muzyka z WR Project (btw ładnie do tej nuty tam pamiętam wywijali wtedy, polski You Can Dance wygląda teraz przy tym co najmniej słabo : D). Jak pierwszy raz zobaczyłem kawałek intra z samymi tymi kwadracikami, to miałem co do tego mieszane odczucia, ale jak odpaliłem gotowy film, to byłem naprawdę mile zaskoczony. Wejście całej animacji razem ze wszystkimi efektami dźwiękowymi i synchro oraz płynne przejście do części z kamerami daje wspaniały, oryginalny efekt. DoF, owszem, jest zajebisty, ale w normalnych filmach/fotografiach, ja osobiście mam takie wrażenie, jakby ten efekt był zaczęrpnięty z CSS, bo tam wszystko jest takie cukierkowe i 'niesamowicie realistyczne'. W ogóle moim zdaniem powinni zaprzestać prac nad tym HLAE bo niedługo CS w niczym już CS'a nie będzie przypominać :( chociaż ten moment z paką na nuke nawet ładnie wyszedł, poza tym w intro czasami przesadziłeś z tym blurem :)

pojawia się napis "I Am slize", hmmm... dobra, nieważne : D no ale ta czcionka.. no proszę Cię.. (tutaj chwila zwątpienia)

garść kolejnych freelooków wprowadzających do fragpartu, wszystko jak najbardziej w porządku i nagle jeb.. a już sądziłem, że jak w FX vs UNITED zgrywałeś w 120 to znaczy, że masz świadomość tego, że 90 nie jest największą liczbą jakiej można by użyć : D (kolejna chwila zwątpienia), następnie konfrontacja ze 'slajzowymi kolorkami vol.3/4/5?' co prawda lekko zmodyfikowanymi, ale ja akurat jakoś nigdy nie mogłem się do nich przekonać. Muza daje radę, znowu dobre tempo, ale efektów nawciskałeś co niemiara, na dokładkę ja chcę sobie pooglądać akcje, ale coś nie bardzo to idzie, bo co chwila jakiś odkurzacz wsysa mi cały ekran :C NewBlue = overused (jakby to powiedział Oui - tak jak kiedyś ktoś to powiedział, że on by tak powiedział; z tego miejsca chciałbym podziękować Oui'emu(?) za wprowadzenie języka angielskiego do naszej kultury : D)

dalej wchodzi jakieś techno, które totalnie mi nie siadło, przez co tą część fragpartu oglądało mi się raczej ciężko, synchro odchodzi gdzieś na dalszy plan..

intermission - wg mnie druga, po intro, najlepsza część filmu. Fajny klimat udało Ci się tam stworzyć, ale byłem przekonany, że polecą jakieś 3 mistyki, a tu tylko jedna głowa i dwa kille gdzieś po nerkach. Muzyka bardzo fajnie dobrana.

jeszcze słówko odnośnie outro - bardzo ciekawy pomysł, ale wykonanie siadło totalnie. Widać, że te ujęcia takie trochę bez ogólnej koncepcji i raczej na szybko robione. Sam widzisz, że musiałeś wyjaśniać ocb z tym outro, że tam już giniesz ewidentnie i cya, ale to jest właśnie dowód na to, że jest ono nie do końca poprawnie wykonane; też na Twoim miejscu wrzuciłbym tam jeszcze z 2 typa do tej akcji i jakoś inaczej to zaaranżował, żeby bardziej na taki clutch wyglądało (po outro nasunęła mi się tylko myśl - eee wtf???)

szacunek dla Ciebie za ogromną pracę, która na pewno musiałeś włożyć w ten projekt, i za wykonanie filmu od strony czysto technicznej, bo jest rzeczywiście świetne, ale dla mnie osobiście jednak brakowało wyrazistego klimatu, a na dodatek te kolory sprawiały, że film wydał mi się jakiś taki lekko przygnębiający (no chyba, że chodziło Ci właśnie o wywołanie takiego uczucia w związku ze śmiercią Twojego wirtualnego odpowiednika : DDD) kciuk w górę, pozdrawiam!

PS single pass, co nie? :)
Powrót do góry
slizeBlumert
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 10:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ta single pass :P

Dzieki za ocene. No kolorki mi juz sie tez nie podobaja , ale coz : )

Kamerki nie sa byle jakie w intro. Jest wiele dobrych ujec. Palmy , trawa itp itd ;d

A czcionka I Am slize bardzo dobrze pasuje nie wiem o co Ci chodzi. Zadna inna nie pasowalaby, bynajmniej takie moje zdanie : )

New Blue nie uzylem wcale tak wiele razy.

A btw co do techno-part-freefall. Obejrzyj dokladnie caly part i zobacz czy nie ma zgrania : ) jest, ale nie ma tych blinkow, srinkow , fakininkow i tego tak nie widac.
Z tym fragpartem to sie poprostu meczylem miejscami. Ale wytrwalem do konca i ukonczylem go : )

Intro i outro - najwieksza przyjemnosc podczas edycji dla mnie.

Co do outro - to kazdy juz ma wlasne zdanie na ten temat . Szanuje Twoje : )

A startmovie 90 dalem bo nie starczyloby mi miejsca :P glupia wymowka, ale przynajmniej jestem szczery^^

Pozdro ziaa
Powrót do góry
Ja2TakiGiT^^
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 11:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

siemano.
na wstepie, pewnie sie powtorze, gdyby caly film byl w klimacie, w ktorym bylo pierwsze 15-20s, chodzi mi o konfetti z aae z dodatkiem tv simu, byloby zajebiscie. ta palma ktora wchodzi tuz po, nie wiem, w ogole, tak nagle zupelnie inne kolory, bez jakiegos sensownego przejscia, w sensie z choc najdelkiatniejszym akcentem z konfetti. fajne friluki z drabinami jak i przejscie ze skosnej drabiny, dobre, ciekawe. fragpart, ogolem 2gi kawalek jest tragiczny, tak samo jak katowane wielokrotnie within temptation, h 2 o nwaet fajne, potem znowu lipa az do samego konca, outro z historyjka o wyspie giligana i berku miedzy ct a t, fatalna, dlatego, ze osobiscie nienawidze takich akcji, np jak w jaegarnie x, te rajdy po kanalach na millu.. ;d to drugie outro, napisy momentami naprawde za male, nie wiem, technicznie jakos nie robia na mnie wrazenia, ja bym zrobil outro na patencie z konfetti.. bez kitu ;d mogles tez we fragparcie jakos latac tymi kwadratami, mielibysmy wtedy co prawda klime troche pod flouchy'ego, ale to akurat zajebiscie ;D fragi dobre, na slabych nickach, ktos pisal, ze na dobrych timach, gratuluje knowhow'u ;D podobalo mi sie to przejscie 'wodne' ;] z havany na cos tam. moment, odpalam jeszcze raz film. (...) kolorki fajne, ale tylko na inferno ;/ pisalem ci na gg, zajebiste friluki i ogolem praca kamer, nie wiem slajz, technicznie jestes bardzo dobry, ale brakuje mi tutaj, jakiegos w 100% indywidualnego stylu, tego FINAL TOUCH'a brak. fajne niebo na d2, dam 8/10 world wide, bo widac, ze sie nameczyles, sam fakt, ze masz wielka ilosc zabaw z mirvem w sensie oddzielnego skrinowania ludkow i mapy, strasznie pracochlonne.. przynajmniej dla takiego lenia jak ja.. no i to chyba na tyle..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wombatz
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 11:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

małe sprostowanie - specjalnie napisałem w cudzysłowie, że intro z gatunku "bezsensownych freelooków", bynajmniej nie w tym sensie, że są one byle jakie (wręcz przeciwnie), tylko taki sobie po prostu zrobiłem podział różnych intro z grubsza na:
- "bezsensowne freelooki" - same kamery, które właściwie nie odnoszą się do samej treści filmu (sama jakość, styl wykonania to już inna bajka)
- zlepek krótkich urywków z przypadkowych akcji z filmu
- wprowadzenie do fabuły, powiązanie przyczynowo-skutkowe z całym filmem (wyreżyserowane sceny, itp.)

Dla mnie intro wygrywa w całym filmie :) i tyle.
Powrót do góry
slizeBlumert
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 11:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm fragpart chcialem zrobic jak w swoim dawnym filmie. Duzo rodzajow muzy itp itd ; ) Nad next filmem bede pracowal inaczej , zupelnie inaczej. Tez cos nowego bedzie : ) W lepszej wersji nieco !

Thx za komenty.

Btw ja jakos polubilem takie historyjki itp bo mozna ciekawie posklejac.

Napisy na mapach sa niezbyt ciekawe ( outro) , ale pozniej all fine. I agree
Powrót do góry
sVg
Użytkownik
Użytkownik

Klan: Najlepszy

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 12:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja2taki - postaraj sie budowac jakies zdania i dawac chocby prowizoryczne akapity bo tego czytac nie idzie.

wombatz - łot kiedy newblue jest 'overused'? Jak to moze wypłyneło na scene, do szerokiej społeczności ze 2-3 miesiace temu O_o

Film jest bardzo zlozony wiec wymaga kilku obejrzen i w ogole szerokiego ogarniecia a teraz jestem spiacy wiec napisze gdzies pozniej.

juz teraz powiem ze kolorki fajne, garsc fajnych efektow, kamer i fragów. U mnie nicki nie graja wiec nie psiocze.
wombatz
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 1:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sVg napisał:
wombatz - łot kiedy newblue jest 'overused'? Jak to moze wypłyneło na scene, do szerokiej społeczności ze 2-3 miesiace temu O_o

nie chodzi mi o to, że w filmach ogólnie jest za często używany, tylko że w tym konkretnym filmie jest go trochę za dużo, mógłby być wykorzystany troszkę dyskretniej i np. w połączeniu z innymi efektami (ale również dyskretniej) imo ofc.

a co do 'sceny' to na pewno długo nie będzie trzeba czekać, aż będzie się pojawiać w każdym następnym filmie, w co drugiej scenie będzie spin albo ten odkurzacz : )
Powrót do góry
slizeBlumert
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 2:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jaki odkurzacz ?:P

Ja tak duzo tego pluginu nie uzylem. Uzywalem tez innego i kombinowalem itp itd itd ;)
Powrót do góry
sVg
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 2:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

taa tego sie wlasnie obawiam i znow trzeba sie bedzie wysilac by cie ludziska nie posadzili o powielanie schematów ^^
wombatz
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 2:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no smear i sheer tak po skosie wygląda jakby odkurzacz wsysał ekran ; D
Powrót do góry
sVg
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 3:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no dobre to obejrzalem ze 3 razy i mysle ze to wystarczy. Na wstepie napisze ze film jest lepszy niz nienajlepszy (:D) slize comes to life ale gorszy niz łatwy ben.

Tajemnicza historia z tymi filmami o slajzie w 3 powrócił do życia (came to life) i miał już nie wrócić, ale jednak! Niestety nie ma zadnego odniesienia do tego motywu :( Zeby jednak nie było wątpliwości, iż wrócił na raz ostatni to musiał zginąć bohaterską śmiercią wysadzając pas startowy. Hmmm... Będzie slize: ressurection?

Za tytuł I Am Slize jak wcześniej ostrzegałem masz juz -3 punkty do skali ^^ Szkoda ze nie ugiałes sie pod naciskami opinii publicznej sugerujące 'slize matters' lub ew. 'super slize me'. No cóż - I Am Slize pasuje raczej na nazwę pierwszego filmu ale dajmy juz temu spokój.

Co do technikaliów - ściągało mi się lipnie z serwera CM ale to też po czesci wina mego łącza. Dobra jakość obrazu, ogolnie video na wysokim poziomie, co do jakości dźwięku nie mam zastrzeżeń poza jedną rzeczą: wszelkie 'wooshe i swooshe' były nienajlepszej jakości i charczały.

Wprowadzenie - mamy tu latające konfetti które mi od razu raczej nie przypadło do gustu. Na pewno oryginalne ale mi nie spasowało, co więcej, jak już wspomniał wombatz - nie ma ono powiązania z resztą. Po porstu se jest i tyle. I ten text 'his superb fragmovie' ^^
Dalej obserwujemy kamerki ktore skaczą i obracają się głównie po to żeby dograc to do muzy. W zasadzie to jest to sztuka dla sztuki bo np. koncentruja sie na nieistotnej palmie czy słupie telegraficznym. Mamy też kilka randomowych fragów. Wszystko ładnie pod muze leci, coś błyska, coś sie zmienia, coś wiruje. Troszke ukłon w strone poprzedniego filmu tylko całość inną techniką zrobiona.

Fragpart - mamy zapowiedź jakiejś zapewne srogiej akcji. Niestety sroga ona nie była. Mamy świetna zapowiedź 1 fraga, muza przyspiesza ale frag lipny :( Na uznanie zasługuje ukazanie killa #3 ze swooshem (choc ten jak juz mowilem slabej jakosci).
Dalej jest dobrze, robia wrazenie zmiany kolorów, efekty fal uderzeniowych i przejscia. OGólnie jest tego duzo i troszke trudno naraz to docenic bo szybko leci. Plus za kompleksowość.
Jak uslyszalem muze nastepna to myslalem ze jebne. Takie tepe techno ze hej :|
Clutch na nuke - bardzo ładny efekt przy biciu serca ale siadł całokształt. Bicie zreszta powinno byc co najmniej 2x szybsze albo chociaz przyspieszac jak sie pojawiaja wrogowie, moze jakis slomo dac... Brawa za efekt ale mogło być lepiej!
Within Temptation - no to sprawa sie rypła :/ No skad tam ta muza? Nie dosc ze nie pasuje to akcje podlozone tez nie bardzo - dager to zrobil znacznie lepiej.
Nastepna muza - żal.slize.pl To juz jest szczyt.
Zakonczenie fragpartu - "co - to już?!" To stwierdzenie dobitnie obrazuje moja opinie. I nie chodzi tu raczej o żal ze juz koniec fragów a o sposób zakonczenia. I jeszcze ten dlugi fade muzyki...

Outro - scenka: w wiekszosci fajnie wyreżyserowane i zmontowane, muzyka bardzo fajna. Jak ogladalem 1 raz to nie bylem pewien ktory kolo to slize :D Kill tez jakis z dupki jest. I scenka jest raczej zbyt 'csowa', tj. typ udaje ze rozbraja pake i czeka na drugiego typa i go rozwala z ukrycia. No i giniesz tak se. Żadnej dramaturgii czy coś... No i jeszcze typ jak zabije ciebie to probuje rozbrajac. Po co ja sie pytam skoro wiadomo ze nie zdarzy i raczej nie ucieknie. Lipa troche.

Outro - napisy - fajne, choc tych ostatnich nie przeczytalem bo u mnie za ciemno. Bardzo fajna muza. Nie rozumiem tylko co tam robia reklamy z konkursu FX xD

OOOo wlasnie - ja dostrzegłem DoF ze dwa razy. Ale bardzo krotkie były wiec cóż... Niewiele dały i zgineły wśród natłoku innych efektów. Aaa i nie wspomnialem o zgraniu - jak najbardziej jest ale czasem jakby spóźnione...

A łatwy ben lepszy bo w warstwie muzycznej bylo znacznie lepiej. Szkoda.

7.5/10?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Board Counter-Strike.PL Strona Główna -> Filmy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

Skocz do: